|
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Srnčí hřbet, uzená slanina, máslo, sádlo, koření divočina, kořenová zelenina, cibule, červené víno,1 polévková lžíce cukru krupice, mouka na zahuštění a nebo instantní jíška, rybízový džem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně: Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka hřbet, aby se zatáhla bílkovina. Když je opečený, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku ji smažíme, až pustí šťávu, přidáme do ní 1 polévkovou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Do tohoto přidáme zbývající zeleninu a ještě chvíli dorestujeme. Pak přilijeme asi 2 dcl červeného vína, přidáme přiměřene vody a do tohoto základu vložíme zpět maso. Přikryjeme a dáme do trouby péci. Nejprvé mírně, tak cca na 160 st., aby se z masa uvolnilo také něco do výpeku a až je maso téměř měkké, zvýšíme teplotu. Pak hřbet vyndáme, zeleninu se slaninou rozmixujeme, čímž nám vznikne poměrně už dost hustá šťáva. Podle potřeby do ní přilijeme horkou vodu nebo také ne a je-li to nutné, trochu zahustíme. Přidáme lžičku rybízového džemu a necháme přejít varem. Dochutíme dle potřeby solí, popř, troškou citrónové šťávy, podle toho, jak to máte rádi a nakonec zjemníme plátkem čerstvého másla.
Poznámka k receptu na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně: Jako příloha může být cokoliv, od knedlíků houskových, bramborových, noky, já jsem nakonec zvolila karlovarský knedlík velikosti malého míčku. Strávníci se shodli, že se tento pokrm vyrovná svíčkové, budete-li chtít, musíte vyzkoušet. Myslím si, že by to šlo uvařit i ze zadního hovězího.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 21.09.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Srnčí hřbet, uzená slanina, máslo, sádlo, koření divočina, kořenová zelenina, cibule, červené víno,1 polévková lžíce cukru krupice, mouka na zahuštění a nebo instantní jíška, rybízový džem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí hřbet na zelenině a červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|