|
Recepty -
marmeláda
| Marmeláda je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných šťáv a využívá se jako doplněk jídla, či na mazání na pečivo a sladké pokrmy. České marmelády jsou tradičně vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. V české kuchyni se marmeláda často maže na chleba, a to buď s máslem, či bez něho. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
marmeláda recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Nepečené - Pečené - Plněné - Ostatní - Pečené - Pečené - Plněné - Plněné - Bezlepkové - DIA - Ostatní - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Hovězí maso - Jiné maso - Mikrovlnná trouba - Mleté maso - Bábovky - Kynuté - Záviny, rolády - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Dia a bezlepkové - Drobné pečivo - Kynuté - Drobné pečivo - Ostatní - Ostatní - Řezy - Kynuté - Muffiny - Ostatní - Řezy - Smažené - Muffiny - Nepečené a mražené - Řezy - Ostatní - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Perníky - Řezy - Záviny, rolády - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Vepřové maso - Zdobení
Nalezeno: 863 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 43 |
Nejlepší recept na Pařížské řezy jednoduché |
|
Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme...
|
|
|
Daňčí ragú - recept od maminky |
|
Na sádle opečte kořenovou zeleninu. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo. Přidejte koře...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Řezy - lehké a dobré |
|
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na plechu s pečícím papírem, asi na 170°C dorůžova. Po vychladnutí nama...
|
|
|
Opilý Izidor 2 |
|
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou. Krém č.1 smíchat 20 dkg...
|
|
|
Šneci z listového těsta na sladko - recept od maminky |
|
Na makovou náplň vše svaříme v hrnci do husta (krémova) a necháme vychladnout. Na tvarohovou náplň všechny suroviny vyšleháme do hladka. Troubu si předehřejeme na 200°C (prosím řídit se vlastním spotřebičem). Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Je...
|
|
|
Dort Olaf - recept od maminky |
|
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na...
|
|
|
Řezy z BB sušenek |
|
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný, hr moukou vysypaný plech (nebo strouhankou) a pečeme při 170°C cca 15 min. Na vychladlé těsto natřeme marme...
|
|
|
Slavnostní řezy |
|
Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit, pak hmotu vlejeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdě...
|
|
|
Kokosky od Jitky - recept od maminky |
|
Vypracujem těsto, vykrájíme kolečka, pečeme v troubě na 180 stupňů. Bílky s cukrem šleháme v páře nebo vodní lázni. Do uvařeného sněhu přidáme kokos. Sáčkem tvoříme malé kokosky, které pozvolna sušíme v troubě. Na vychladlé kolečko dáme trošku mar...
|
|
|
Recept na Krémová buchta s banánem |
|
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej a rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme péct na 180°C. Po vychladnutí potřeme moučn...
|
|
|
Dort beruška |
|
Ještě jsem do korpusu přidala trochu fialové barvy - potravinářská barva. A střídala jsem po částech bílý těsto, kakaové a fialové. Po upečení necháme vystydnout a korpus rozřízneme, pomažeme marmeládou a různým ovocem. Já dala broskve a jahody. Přik...
|
|
|
Beléšky/vdolky na plotně - recept od maminky |
|
Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto nakynuté, lžící vždy vykrojíme kousek těsta o velikosti vajíčka (či menší, dle vl...
|
|
|
Nejlepší recept na Kecaný koláč |
|
Udělat z mléka, droždí a trochu cukru kvásek, zadělat normální kynuté těsto, nechat vykynout. Poté rozválet na 1 velký plech a 1 kulatý, nechat trochu nakynout. Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky, které pravidelně střídáme. Navrch drobenku. P...
|
|
|
Nejlepší recept na Dort housenka |
|
Těsto: Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou. Z druhého hřbetu, si uřízneme asi tak 9,5 cm na hlavu a dalších 9,5cm opět na hlavu, aby byl...
|
|
|
Řezy amoniové. |
|
Těsto rozdělíme na 4 díly. Rozválíme na vále a doválíme na obráceném plechu, podle velikosti plechu. Upečeme. Krém: 25 dkg másla, 20 dkg moučky, Uvaříme z 1 litru a 3 pudinků pudink. Přidáme rum. Na první placku dáme krém, položíme druhou p...
|
|
|
Nejlepší recept na Dančí maso na kořenové zelenině |
|
Odblaníme maso a nakrájíme na kostky. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky, nebo nastrouháme nahrubo. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžo...
|
|
|
Nejlepší recept na Jahodová charlotta |
|
Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a korpus dvakrát prořízneme. Ušleháme si šlehačky, přidáme zakysané smetany, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme rozmačkané ...
|
|
|
|
Dort Lego - recept od maminky |
|
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do vyššího plechu (40x25cm)vyloženého na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C. Vychladlý korpus...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 43 | Nalezeno: 863 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|