|
Recept na Dort Olaf
Recept na Dort Olaf je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Olaf budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus:1 a 1/2 dávky 4 vejce (bílky na sníh) 200g moučkového cukru 4 lžíce horké vody 1 vanilka 200g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa (na tmavý korpus) Krém: 2 másla 2x vanilkový puding 500ml mléka 200g moučkového cukru Marcipán: 300g moučkového cukru (prosít) 300g polotučného sušeného mléka (prosít) 2 lžíce oleje mandlové aroma (pár kapek) 1 bílek 3 lžíce vody(můžeme ještě přidat dle potřeby, ale po lžičkách) Marmeláda dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Olaf
Recept na Dort Olaf: Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na 2 poloviny a při mazání jsem prostřídala díly. Krém: uvaříme z mléka a pudinků hustou kaši a necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme cukr a postupně i pudinkovou kaši. Spodní díl korpusu pomažeme marmeládou a krémem, střídáme díly a mažeme krémem, nakonec korpus celý pomažeme shora i po obvodu krémem a dáme zatuhnout do lednice. Suroviny na marcipán zpracujeme v míse tak dlouho, až nám vznikne tužší hmota podobná modelíně (nesmí se lepit k rukám - popřípadě drobit, v tom případě přidávám lžičku vody nebo moučkový cukr, s vodou opatrně, aby směs hodně nezřídla, nešla by válet).
Poznámka k receptu na Dort Olaf: Nádherný dortík Olaf
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Olaf, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: xxx
- Datum vložení: 23.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus:1 a 1/2 dávky 4 vejce (bílky na sníh) 200g moučkového cukru 4 lžíce horké vody 1 vanilka 200g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa (na tmavý korpus) Krém: 2 másla 2x vanilkový puding 500ml mléka 200g moučkového cukru Marcipán: 300g moučkového cukru (prosít) 300g polotučného sušeného mléka (prosít) 2 lžíce oleje mandlové aroma (pár kapek) 1 bílek 3 lžíce vody(můžeme ještě přidat dle potřeby, ale po lžičkách) Marmeláda dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort olaf,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Olaf - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Olaf
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|