|
Recept na Daňčí ragú
Recept na Daňčí ragú je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Daňčí ragú budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g daňčího masa, 100 g sádla, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, kus celeru, 2 ks hřebíčky, kousek skořice a badyánu, 1 ks bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1/3 l červeného vína, vývar, brusinkový kompot, třešňová marmeláda, 20 g mouky,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Daňčí ragú
Recept na Daňčí ragú: Na sádle opečte kořenovou zeleninu. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo. Přidejte koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijte vínem. Vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby. Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu. Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne. Podávejte ho s knedlíky.
Poznámka k receptu na Daňčí ragú: Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Daňčí ragú, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 03.02.2015
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g daňčího masa, 100 g sádla, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, kus celeru, 2 ks hřebíčky, kousek skořice a badyánu, 1 ks bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1/3 l červeného vína, vývar, brusinkový kompot, třešňová marmeláda, 20 g mouky,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na daňčí ragú,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Daňčí ragú - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Daňčí ragú
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|