|
Recept na Jahodová charlotta
Recept na Jahodová charlotta je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jahodová charlotta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 6 vajec + pískový cukr + 1 vanilkový cukr + trocha oleje + hladká mouka + prášek do pečiva - smíchat na piškotové těsto (množství nepíšu, dělám od oka a nevážím) Na krém: 2x slehačka na šlehání + 2x krémová zakysaná smetana + 1x mascarpone + 1x velký bílý jogurt + rozmačkané čerstvé jahody + cukr dle chuti + želatinový ztužovač za studena (na uvedené množství jsem spotřebovala čtyři) Na zdobení: jahody, jahodová marmeláda, cukrářské želé, cukrářské piškoty, široká a dostatečně dlouhá stuha, marcipánové a cukrové pitominky na zdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodová charlotta
Recept na Jahodová charlotta: Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a korpus dvakrát prořízneme. Ušleháme si šlehačky, přidáme zakysané smetany, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme rozmačkané jahody. Do obou krému vmícháme ztužovače dle návodu na sáčku a necháme ztuhnout. Korpus namažeme marmeládou, na to krém, přiklopíme další plackou a postup opakujeme. Dort obložíme cukrářskými piškoty (chce to asistenta) a opatrně stáhneme stuhou. Zdobíme dle fantazie! :))
Poznámka k receptu na Jahodová charlotta: Lze udělat i dietní náplň (nízkotučný tvaroh a bílý jogurt)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodová charlotta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kikis
- Datum vložení: 13.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na těsto: 6 vajec + pískový cukr + 1 vanilkový cukr + trocha oleje + hladká mouka + prášek do pečiva - smíchat na piškotové těsto (množství nepíšu, dělám od oka a nevážím) Na krém: 2x slehačka na šlehání + 2x krémová zakysaná smetana + 1x mascarpone + 1x velký bílý jogurt + rozmačkané čerstvé jahody + cukr dle chuti + želatinový ztužovač za studena (na uvedené množství jsem spotřebovala čtyři) Na zdobení: jahody, jahodová marmeláda, cukrářské želé, cukrářské piškoty, široká a dostatečně dlouhá stuha, marcipánové a cukrové pitominky na zdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodová charlotta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodová charlotta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodová charlotta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|