|
Recepty -
rum
| Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v dubových sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření. V Česku se tradičně vyrábí alkoholický nápoj, který byl označovaný jako tuzemský rum, vyrábí se však uměle, dochucením zředěného lihu (nejčastěji vyráběného z brambor) rumovou esencí. Toto označení však nevyhovuje předpisům EU (kde se názvem rum smí označovat jen třtinový rum), takže se tento produkt od vstupu Česka do EU musí prodávat pod jinými názvy, např. pod označením Tuzemák. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
rum recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Nepečené - Ostatní - Pečené - Plněné - Ostatní - Pečené - Plněné - Pečené - Plněné - Plněné - Bezlepkové - DIA - Ostatní - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Bábovky - Kynuté - Muffiny - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Dezerty, zákusky, poháry - Dia a bezlepkové - Drobné pečivo - Krémy, polevy, náplně - Kynuté - Muffiny - Nepečené a mražené - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Dia a bezlepkové - Drobné pečivo - Kynuté - Muffiny - Nepečené a mražené - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Drobné pečivo - Kynuté - Nepečené a mražené - Ostatní - Perníky - Smažené - Záviny, rolády - Krémy, polevy, náplně - Nepečené a mražené - Ostatní - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Kynuté - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Muffiny - Ostatní - Nepečené a mražené - Ostatní - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Perníky - Řezy - Smažené - Záviny, rolády - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Smažené - Záviny, rolády - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomazánky - Předkrmy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla
Nalezeno: 2148 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 107 |
Vánočka Moniky Absolonové - recept od maminky |
|
Nejprve si uděláme kvásek z vlažného mléka,droždí a trochou cukru. Do mísy si dáme asi třičtvrtě z uvedeného množství mouky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, vejce a změklé máslo, přidáme hotový kvásek a pořádně vypracujeme t...
|
|
|
Nejlepší recept na Švarcvaldský dort |
|
Postup – Korpus: Troubu rozehřejeme na 190°C. Vejce utřeme s cukrem. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi vody. Mezitím si rozpustíme máslo a necháme jej mírně vychladnout. Rozpuštěné vychladlé máslo, rozpuštěnou čokol...
|
|
|
Nejlepší recept na Pařížské řezy jednoduché |
|
Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme...
|
|
|
Domácí griotka z višní |
|
Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne. ...
|
|
|
Převalované vdolečky |
|
Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout. Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou. Lžící nabírráme kousk...
|
|
|
Hříšné řezy |
|
Postup: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly - do jednoho přimícháme kakao. Z dílů vyválíme obdélníky o velikosti plechu a upečeme každý zvlášť. Upečené placky necháme odležet do druhého dne. Krém: V...
|
|
|
Košíčky plněné ořechovou náplní |
|
Ze surovin na těsto uděláme hladké těsto, naplníme košíčky a pečeme asi tak na 180stupňů do zlatova. Náplň: Mléko a cukr se svaří, přidají se piškoty nadrcené nahrubo, nasekané ořechy a rumová tresť (nebo rum). Vznikne hustší kaše. Necháme to vychl...
|
|
|
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek - recept od maminky |
|
Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozma...
|
|
|
Ledovky |
|
Sypké suroviny dobře promícháme, přidáme máslo, vejce a mléko, vypracujeme hladké těsto, necháme 2 hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát 2 mm silný, vykrajujeme (srdíčka, vějířky, kolečka) a pečeme v mírně vyhřáté troubě do bleda, vychladlé spojím...
|
|
|
Nejlepší recept na Šodó chlebíček |
|
Receptů na piškot je celá řada… Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky… KORPUS Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. Těsto vložíme do tukem vytřené ...
|
|
|
Nejlepší recept na Ostravan |
|
Upečeme piškot na velký plech. Po vychladnutí rozkrojíme po délce na dvě poloviny, jednu půlku namažeme polovinou krému a střídavě se kladou piškoty máčené v rumu a kávě, těsně vedle sebe. Pak na piškoty natřeme zbytek krému a přikryjeme druhou půlkou up...
|
|
|
Opilý Izidor 2 |
|
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou. Krém č.1 smíchat 20 dkg...
|
|
|
Šneci z listového těsta na sladko - recept od maminky |
|
Na makovou náplň vše svaříme v hrnci do husta (krémova) a necháme vychladnout. Na tvarohovou náplň všechny suroviny vyšleháme do hladka. Troubu si předehřejeme na 200°C (prosím řídit se vlastním spotřebičem). Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Je...
|
|
|
Recept na Máslový krém na vánoční cukroví |
|
Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby....
|
|
|
Nejlepší recept na Medové kuličky |
|
Všechny suroviny zpracujeme dohromady, tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě. Necháme v chladu ztuhnout....
|
|
|
Švestková povidla bez míchání |
|
Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Mů...
|
|
|
Dortletky - Dortoletky |
|
Upečeme malá kolečka a lepíme vychladlým krémem. Obvod namažeme také krémem a obalíme v kokosu. Krém:uvaříme kaši a necháme vychladnout. Vyšleháme změklé máslo a přidáváme kaši a trošku rumu. Máme je moc moc rádi, tak snad zachutnají i vám :-) ...
|
|
|
Řezy z BB sušenek |
|
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný, hr moukou vysypaný plech (nebo strouhankou) a pečeme při 170°C cca 15 min. Na vychladlé těsto natřeme marme...
|
|
|
Nejlepší recept na Výborné macešky |
|
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do plechu s pečícím papírem, uhladíme a dáme péct(já peču při 20...
|
|
|
Recept na Fríský dort |
|
Z líst.těsta vyválíme 4 kola nebo čtverce, každý posypeme drobenkou a jednotlivě upečeme, vychladlé namažeme povidly a ušlehanou šlehačkou, naskládáme na sebe a pocukrujeme...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 107 | Nalezeno: 2148 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|