RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vánočka Moniky Absolonové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vánočka Moniky Absolonové, recepty Vánočka Moniky Absolonové, Vánočka, Moniky, Absolonové


Recept na Vánočka Moniky Absolonové

Recept na Vánočka Moniky Absolonové je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní. K přípravě Vánočka Moniky Absolonové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg polohrubé mouky, 200 g mletého cukru, 250 g másla, 80 g droždí, 1/4 l mléka, 2 vejce, vanilkový cukr, citronová kůra, špetka soli, rozinky, rum 1/2 dcl, mandle, vejce na potření. Rozinky si namočíme do rumu..

Vánočka Moniky Absolonové
Zvětšit obrázek

Recept na Vánočka Moniky Absolonové

Recept na Vánočka Moniky Absolonové:
Nejprve si uděláme kvásek z vlažného mléka,droždí a trochou cukru. Do mísy si dáme asi třičtvrtě z uvedeného množství mouky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, vejce a změklé máslo, přidáme hotový kvásek a pořádně vypracujeme těsto. Postupně přidáváme zbylou mouku a vypracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí na mísu. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň dvě hodiny (já nechávám kynout klidně i pět hodin). Párkrát ho ještě vypracujeme, když těsto začne přetékat z mísy. Těsto je krásné a moc dobře se s nim pracuje. Já vánočku pletu tak, že si napřed upletu cop ze tří silnějších, na to ze tří slabšich, nahoru smotám dva do sebe. Na spodní cop dám doprostřed rozinky, mandle, dám druhý cop, zase rozinky, mandle a na to vrchní díl. Vánočku dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme špejlí, aby se nesesunula na jednu stranu, alespoň na pěti mástech a posypeme nasekanými mandlemi a vlašskými ořechy, necháme ještě na plechu 15 min.odstát. Troubu si předehřejeme na 175° a asi 20 min. pečeme, poté stáhneme teplotu na 150°, přikryjeme vánočku pečícím papírem a pečeme ještě 1/2 hod.

Poznámka k receptu na Vánočka Moniky Absolonové:
Tuto vánočku jsem si vystřihla asi před třemi lety z blesku pro ženy a jinou už nedělám. Tato vánočka se prý může nechat kynout i 24 hod. Na vánoce já ji nechávám kynout pět hod. Zkoušela jsem to jednou nechat přes noc, ale musela jsem k ní vstávat, protože pořád utíkala z mísy, ale byla suprová.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánočka Moniky Absolonové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dvě vánočky
  • Datum vložení: 25.03.2010
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
  • Suroviny: 1 kg polohrubé mouky, 200 g mletého cukru, 250 g másla, 80 g droždí, 1/4 l mléka, 2 vejce, vanilkový cukr, citronová kůra, špetka soli, rozinky, rum 1/2 dcl, mandle, vejce na potření. Rozinky si namočíme do rumu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánočka moniky absolonové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánočka Moniky Absolonové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánočka Moniky Absolonové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist