RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - majoránka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - majoránka, Majoránka zahradní je jednoletá, někdy i dvouletá bylina s přímým, rozprostřeným stonkem a protilehlými, oválnými listy. Drobné, bílé květy tvoří husté

Recepty - majoránka

Majoránka zahradní je jednoletá, někdy i dvouletá bylina s přímým, rozprostřeným stonkem a protilehlými, oválnými listy. Drobné, bílé květy tvoří husté střapce, které jsou stopkaté a vyrůstají v úžlabinách listů. Plody jsou tvrdé a úplně dozrávají jen v teplých oblastech. Celá rostlina příjemně voní. Používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel. Ve staročeské kuchyni je nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Díky svému blahodárnému účinku na trávení se přidává do pokrmů z luštěnin, zelí či jiných tučných jídel. Vyniknout dává především chuti zvěřiny nebo pečeným játrům. Velmi dobře se hodí také do lehkých zeleninových nebo vaječných salátů. Využívat ji lze v čerstvém i sušeném stavu. Její předností je, že neztrácí aroma, které se výborně snoubí s ostatními druhy koření, např. tymiánem. Povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Pomáhá při ženských onemocněních, protože posiluje dělohu. Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




majoránka recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - DIA - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zeleninová jídla



Nalezeno: 1218 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Pomalu pečená martinská husa
Pomalu pečená martinská husa Začneme ráno, 1 den před plánovaným podáváním husy. Husu očistíme, omyjeme a osušíme, důkladně osolíme zvenku i zevnitř a okmínujeme. Uložíme do pekáče a až do večera uskladníme v chladu. V 9 hodin večer husu mírně podlijeme vodou, pekáč přikryjeme v...
Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille - recept od maminky
Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pep...
Nejlepší recept na Penne se špenátem a s kousky kuřecího masa / dietni
Penne se špenátem a s kousky kuřecího masa  / dietni 1.Nejdříve dáme vařit vodu na těstoviny. Až voda začne vřít, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nebudou al dente. 2.Nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, mírně osolíme, opepříme a posypeme dle chuti bylinkami. Na pánvi orestujeme česnek s cibulkou a poté...
Masové hašé
Masové hašé Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem /lze nahradit kostkou Masoxu/, který se okamžitě vsákne do rohlíků. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla. Maso /zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané / nakrájíme na menší kousky...
Klobásníky
Klobásníky Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
Jelení guláš podle Jirky
Jelení guláš podle Jirky Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme v...
Nejlepší recept na Hovězí guláš v PH
Hovězí guláš v PH Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také orestujeme (lehce aby se nepřipálila), přidáme vodu nebo vývar, protlak, česnek, sůl, pepř, maj...
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v ...
Prdelačka - recept od maminky
Prdelačka Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou Masoxu. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kus...
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT
DOMÁCÍ PREJT Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny
Jemná sekaná z domácí pekárny Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
Nejlepší recept na Krůtí rýžové karbenátky
Krůtí rýžové karbenátky Uvedené ingredience smícháme, utvoříme placičky a po obou stranách dozlatova osmažíme. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše....
PAJŠL-plíčky na smetaně
PAJŠL-plíčky na smetaně Očistěné vnitřnosti dáme vařit do osolené vody. Vznikající šum při začátku vaření sebereme. Přidáme všechno koření a vaříme do měkka. Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Plíčky necháme mírně vychladnout, ručně je "rozebe...
Kapusta na husto - recept od maminky
Kapusta na husto Je to starý rodinný recept, který se dědí už nekméně 4 generace....
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky kapra vyfiletujeme, maso i s kůží pomeleme na hrubém strojku i s drobnějšími kostičkami , přidáme mleté maso, česnek, majoránku, sůl, vejce, pepř a na zahuštění trošku strouhanky, vše dle své chuti, uděláme tenčí karbanátky a osmažíme, jako příloha ...
Nejlepší recept na Bramborák plněný masovou směsí
Bramborák plněný masovou směsí Bramboráky : brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, sůl, strouhanku, majoránku, pepř a mléko. Smícháme a usmažíme na oleji. Masovou směs si připravíme takto : vykostíme si kuře, nakrájíme na kousky jak na ...
Můj mňamózní cukeťák :)
Můj mňamózní cukeťák :) Nastrouháme cuketu, cihlu, měkký salám (nebo salám na malé kostičky) a smícháme. Přidáme mouku s prdopečem, vejce, olivový olej, prolisovaný česnek. Majoránky dáme podle chuti... cca 2 hrsti. Osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný plech. Pečeme cca 40 ...
Játrový sýr - recept od maminky
Játrový sýr Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme.(Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu.) Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením.(Nejlépe je koření čerstvě drcené, či mleté). Vše promí...
Nejlepší recept na Vošouch
Vošouch Uděláme si kvásek-trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí,1 lžička mouky a špetku cukru. Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarkama, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme k...
Houbovník - recept od maminky
Houbovník Nejprve povaříme houby. Z mléka a krupice uvaříme krupicovou kaši na slano (raději hustší konzistence). Do uvařené kaše nasypeme na kostičky pokrájenou cibuli a klobásu, povařené a scezené houby, vmícháme vajíčka, česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku. Vš...
1 | | ...
Nalezeno: 1218 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist