|
Recept na Pomalu pečená martinská husa
Recept na Pomalu pečená martinská husa je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pomalu pečená martinská husa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 husa do 4 kg sůl, kmín (možné i jiné koření, např. majoránka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečená martinská husa
Recept na Pomalu pečená martinská husa: Začneme ráno, 1 den před plánovaným podáváním husy. Husu očistíme, omyjeme a osušíme, důkladně osolíme zvenku i zevnitř a okmínujeme. Uložíme do pekáče a až do večera uskladníme v chladu. V 9 hodin večer husu mírně podlijeme vodou, pekáč přikryjeme víkem a vložíme do trouby předem vyhřáté na 90°C. Tuto teplotu necháme na troubě nastavenou a jdeme klidně spát. Troubu neotvíráme, husu nekontrolujeme, nepodléváme, neotáčíme. V 7 hodin ráno se můžeme na husu mrknout, příp. ji polít výpekem či odebrat část vypečeného sádla, ale není nutné. Teplotu zvýšíme na 120°C a pečeme další 3-4 hodiny. Sundáme víko pekáče, husu polejeme výpekem a dopečeme při teplotě 180°C do krásné zlatohnědé barvy. Podáváme s červeným zelím a knedlíky dle chuti.
Poznámka k receptu na Pomalu pečená martinská husa: Husu vkládáme do pekáče hned prsíčky nahoru, za celou dobu pečení ji není třeba obracet! Pokud budete chtít husu baštit jindy než v poledne, tak si časy samozřejmě přizpůsobte - 1. fáze na 90 trvá 10 hodin, 2. fáze na 120 3-4 hodiny, 3. fáze do hodiny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená martinská husa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sona.si (Soňa)
- Datum vložení: 10.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 husa do 4 kg sůl, kmín (možné i jiné koření, např. majoránka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená martinská husa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená martinská husa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená martinská husa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|