|
Recepty -
hladká mouka
| Hladká mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hladká mouka má nejjemnější zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hladká mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
hladká mouka recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Pečené - Plněné - Plněné - DIA - Redukční - Ostatní - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Bábovky - Kynuté - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny - Dezerty, zákusky, poháry - Drobné pečivo - Ostatní - Perníky - Řezy - Drobné pečivo - Kynuté - Ostatní - Řezy - Kynuté - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Muffiny - Nepečené a mražené - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Řezy s ovocem, bublaniny - Smažené - Záviny, rolády - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zeleninová jídla
Nalezeno: 1650 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 82 |
Vepřový guláš v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru. Potom všechno přelijeme do kastrolu, přilejeme vřelou vodu, zahustíme hladkou mouk...
|
|
|
Es ツ Kuřecí prsíčka v jablečném župánku |
|
Do hrnce si dáme vařit jablka s bílým vínem a skořicí, do změknutí Uděláme si těsto tak že mouku smícháme s vajíčkem, přidáme trošku vody a oleje a s tím vším smícháme uvařené jablka. Pak těsto rozválíme a obalíme v něm kuřecí prsa které jsme si...
|
|
|
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou - recept od maminky |
|
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přid...
|
|
|
Štěpánská omáčka /moje/ |
|
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, kraje nařežeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí obalíme v hl. mouce. Na sádle si osmažíme cibuli do růžova a maso opražíme, až se zatáhne. Mícháme, aby se moc nepřipeklo. Podlejeme vodou, ale maso musí kousek ...
|
|
|
Recept na Omládek |
|
Omládek je řidší kvas z vody, mouky, droždí a sladového výtažku (sladěnka nebo sladovit) - je hustší (tužší) než poliš (polish) - doba kynutí je kratší, než u poliše (max. do 1 hodiny, ale spíše jen 35-45min) - díky delšímu prokvašení dosáhneme l...
|
|
|
Květák smažený v troubě |
|
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme. V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky ob...
|
|
|
Nejlepší recept na Sýrové tyčinky z listového těsta |
|
Z listového těsta si vyválíme dvě stejně velké placky.¨ Jednu placku si potřeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, šunkou a sýrem. Přiklopíme druhým těstem a lehce přejedeme válečkem, aby se těsta přilepila k sobě. Pak nakrájíme na proužky, posypem...
|
|
|
Košíčky plněné ořechovou náplní |
|
Ze surovin na těsto uděláme hladké těsto, naplníme košíčky a pečeme asi tak na 180stupňů do zlatova. Náplň: Mléko a cukr se svaří, přidají se piškoty nadrcené nahrubo, nasekané ořechy a rumová tresť (nebo rum). Vznikne hustší kaše. Necháme to vychl...
|
|
|
Jelení guláš podle Jirky |
|
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme v...
|
|
|
Plíčky na smetaně (pajšl) |
|
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
|
|
|
Kančí řízky |
|
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle nebo ji rozmixujeme a smícháme s rozšlehanými a osolenými vejci.Naklepané a osolené plátky masa obalíme v mouce,vejci s cibulí a strouhance a pomalu smažíme....
|
|
|
Recept na Vídeňská roštěná s rýží |
|
Postup na roštěnky: Plátky masa, mírně naklepeme, nařízneme si okraje, aby se nám při restování nezkroutily, osolíme, opepříme a z obou stran zaprášíme hladkou moukou. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a vyndáme zpě...
|
|
|
Fazole po mexicku |
|
Fazole si uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem, osolíme, přidáme kousek masoxu a pepř. Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody. Zahustíme cibulovou jíškou, kterou si připravíme tak, že osmažíme ko...
|
|
|
Egyptské brambory v pomalém hrnci - recept od maminky |
|
Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme bramborami. Jednotliv...
|
|
|
Nejlepší recept na Václavkový guláš |
|
Na oleji nebo sádle osmahneme cibule nakrájené nadrobno téměř do tmavěhněda. Přisypeme mletou červenou papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme václavky/ pouze hlavičky, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmen...
|
|
|
Ruský biftek - recept od maminky |
|
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach. kapii a cibu...
|
|
|
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) |
|
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v ...
|
|
|
Nejlepší recept na Bělehradský vepřový řízek |
|
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté tr...
|
|
|
|
Valašské podlesníky - recept od maminky |
|
Oloupané brambory nastrouháme, scedíme škrobovou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko a sůl. Vymícháme řídší těsto, které tence namažeme na pomaštěné zelné(kapustové) listy a upečeme v předehřáté troubě. Při pečení podlesníky neobracíme. Po v...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 82 | Nalezeno: 1650 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|