|
Recept na Egyptské brambory v pomalém hrnci
Recept na Egyptské brambory v pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Egyptské brambory v pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800g drůbeží sekané (mražené), 2 cibule, 3 stroužky česneku, asi 20 syrových brambor, 500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat), koření čubrica (viz poznámka), sůl, sýr, hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Egyptské brambory v pomalém hrnci
Recept na Egyptské brambory v pomalém hrnci: Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme bramborami. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou. Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň). Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
Poznámka k receptu na Egyptské brambory v pomalém hrnci: Inspirovala jsem se receptem z Praktické kuchařky. Dělala jsem v PH poprvé, jinak několikrát normálně v troubě. Možná by pro příště šlo rovnou zamíchat protlak s moukou. Koření čubrica dostanete ve větších supermarketech nebo třeba zde http://www.koreni.cz/detail.php?pid=208
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Egyptské brambory v pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina (Gábina)
- Datum vložení: 10.04.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 800g drůbeží sekané (mražené), 2 cibule, 3 stroužky česneku, asi 20 syrových brambor, 500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat), koření čubrica (viz poznámka), sůl, sýr, hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na egyptské brambory v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Egyptské brambory v pomalém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Egyptské brambory v pomalém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|