RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zvířátka z kynutého těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zvířátka z kynutého těsta, recepty Zvířátka z kynutého těsta, Zvířátka, kynutého, těsta


Recept na Zvířátka z kynutého těsta

Recept na Zvířátka z kynutého těsta je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Zvířátka z kynutého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g hladké mouky, 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, citronová kůra, 250 ml vlažného mléka. Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce, rozinky a práškový cukr..

Zvířátka z kynutého těsta
Zvětšit obrázek

Recept na Zvířátka z kynutého těsta

Recept na Zvířátka z kynutého těsta:
Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout. Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrajíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z každého kousku odkrojíme a dáme stranou na hlavičku a ocásek a 2/3 ponecháme na tělíčko. Tvarování: Kousky těsta vytvarujeme do válečků o délce 10 - 12 cm, které na konci zašpičatíme. Z každé strany válečku těsto nastřihneme, aby vznikly 4 nožičky. Klademe na plech vyložený papírem na pečení, pomažeme vajíčkem a nožičky ještě trochu povytáhneme. Zajíčky dávame dál od sebe, použijeme 2 plechy. Z těsta pro hlavičku a ocásek odebereme polovinu, uděláme kuličku a položíme ji jako ocásek na tělíčko. Druhou polovinu vytvarujeme do tvaru kapky, na špičatém konci nastřihneme a vzniknou nám ouška, položíme na tělíčko jako hlavičku. Hlavičku i ocásek lehce potřeme vejcem a rozinky dáme jako oči. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě. Elektrická na 190°C, horkovzdušná na 170°C, plynová stupeň 2 - 3. Doba pečení 20 minut.

Poznámka k receptu na Zvířátka z kynutého těsta:
Recept je z Receptáře Dr.Oetker Pečeme dětem. Má se jednat o velikonoční zajíčky, tak nevím :-)))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zvířátka z kynutého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 02.09.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 450 g hladké mouky, 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, citronová kůra, 250 ml vlažného mléka. Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce, rozinky a práškový cukr.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zvířátka z kynutého těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zvířátka z kynutého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zvířátka z kynutého těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist