|
Recept na Zvířátka z kynutého těsta
Recept na Zvířátka z kynutého těsta je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Zvířátka z kynutého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g hladké mouky, 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, citronová kůra, 250 ml vlažného mléka. Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce, rozinky a práškový cukr..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zvířátka z kynutého těsta
Recept na Zvířátka z kynutého těsta: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout. Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrajíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z každého kousku odkrojíme a dáme stranou na hlavičku a ocásek a 2/3 ponecháme na tělíčko. Tvarování: Kousky těsta vytvarujeme do válečků o délce 10 - 12 cm, které na konci zašpičatíme. Z každé strany válečku těsto nastřihneme, aby vznikly 4 nožičky. Klademe na plech vyložený papírem na pečení, pomažeme vajíčkem a nožičky ještě trochu povytáhneme. Zajíčky dávame dál od sebe, použijeme 2 plechy. Z těsta pro hlavičku a ocásek odebereme polovinu, uděláme kuličku a položíme ji jako ocásek na tělíčko. Druhou polovinu vytvarujeme do tvaru kapky, na špičatém konci nastřihneme a vzniknou nám ouška, položíme na tělíčko jako hlavičku. Hlavičku i ocásek lehce potřeme vejcem a rozinky dáme jako oči. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě. Elektrická na 190°C, horkovzdušná na 170°C, plynová stupeň 2 - 3. Doba pečení 20 minut.
Poznámka k receptu na Zvířátka z kynutého těsta: Recept je z Receptáře Dr.Oetker Pečeme dětem. Má se jednat o velikonoční zajíčky, tak nevím :-)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zvířátka z kynutého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 02.09.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 450 g hladké mouky, 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, citronová kůra, 250 ml vlažného mléka. Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce, rozinky a práškový cukr.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zvířátka z kynutého těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zvířátka z kynutého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zvířátka z kynutého těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|