|
Recept na Žravé řezy
Recept na Žravé řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Žravé řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto : 250 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 5 vajec, 5 PL horké vody, 1/2 prášku do pečiva náplň : 1 šlehačka 33%, 2 zakysané smetany, kompotované ovoce dle chuti ( jahody, mandarinky apod. ), 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker, 3 PL moučkového cukru želé : 1 sáček dort - želé, šťáva z kompotovaného ovoce + voda na dolití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žravé řezy
Recept na Žravé řezy: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout. Do mísy si dáme šlehačku, zakysané smetany a moučkový cukr. Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače - ten jsme připravili podle návodu na sáčku. Do krému dále přidáme pokrájené ovoce a natřeme na vychladlý moučník. Šťávu z kompotu dolijeme, aby jsme měli 250 ml vody a připavíme si dortové želé podle návodu. Necháme ho prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Poznámka k receptu na Žravé řezy: Toto množství je na velký plech s vyššími okraji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žravé řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majka (Petra Brůžková)
- Datum vložení: 03.06.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto : 250 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 5 vajec, 5 PL horké vody, 1/2 prášku do pečiva náplň : 1 šlehačka 33%, 2 zakysané smetany, kompotované ovoce dle chuti ( jahody, mandarinky apod. ), 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker, 3 PL moučkového cukru želé : 1 sáček dort - želé, šťáva z kompotovaného ovoce + voda na dolití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žravé řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žravé řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žravé řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|