RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka, recepty Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka, Žloutkové, věnečky, dle, p., Romana, Vaňka


Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje ( slunečnicový) 250 g hladké mouky 350 g vajec ( mě to vyšlo na 7 vajec) špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudingu ( 4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody.

Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
Zvětšit obrázek

Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka:
Postup na těsto: Sůl, vodu a olej dáme vařit do hrnce. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme hladkou ouku a mícháme vařečkou tak dlouho až hmota zanechává na dně hrnce bílý povlak. Hmotu vyjmeme a dáme do robotu. Mícháme hákem a za postupného přidávání vajec vymícháme hustou hmotu. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tvar kolečka s otvorem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C 15 - 20 minut do světle hněda. Záleží na velikosti výrobku. BĚHEM PEČENÍ TROUBU OTVÍRÁME, ABYCHOM ODVĚTRALI PÁRU. Pokud vyjmeme jeden korpus během pečení a ťukneme do něj, musí být tvrdý, pak je správně pečený. Postup na krém: Mléko s cukrem ohřejeme na 38°C a část odlijeme do misky, kde ho smícháme s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, vlijeme do něj pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté necháme opět za stálého míchání vychladit. Jakmile je krém vychladlý, nasypeme do něj na kostky nakrájené máslo povolené na pokojovou teplotu a nakonec vmícháme žloutky. Důkladně prošleháme, aby byl krém hladký. Postup na polevu: Fondán vložíme do rendlíku, přidáme vod a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit do tekuté konzistence, podle potřeby přidáme vodu. Fondán nesmí být horký, jinak by byl průhledný a ztratil by sytost barvy. Dokončení: Upečené korpusy necháme vychladnout, rozřízneme je vodorovně, vršky dáme stranou a na spodek korpusu nastříkáme žloutkový krém. Vršek korpusu položíme upečenou stranou do rozehřátého fondánu, vyjmeme a řeznou stranou položíme na spodní část korpusu naplněného krémem. Fondán by měl z vrchní strany stékat.

Poznámka k receptu na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka:
Troubu můžete nechat celou dobu přiotevřenou, tak že mezi dvířka dáte vařečku - bála jsem se toho, ale opravdu krásně naskočily :) Já nedělala polevu, nemáme rádi přeslazené zákusky, můžete jen tak, nebo pocukrovat. Na fotu jsou ,,zbytky", ty hezčí putovaly dál :D Tento recept je z kuchařky : Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ylenulkay
  • Datum vložení: 07.11.2013
  • Počet porcí: 24
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje ( slunečnicový) 250 g hladké mouky 350 g vajec ( mě to vyšlo na 7 vajec) špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudingu ( 4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žloutkové věnečky dle p. romana vaňka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist