|
Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje ( slunečnicový) 250 g hladké mouky 350 g vajec ( mě to vyšlo na 7 vajec) špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudingu ( 4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
Recept na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka: Postup na těsto: Sůl, vodu a olej dáme vařit do hrnce. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme hladkou ouku a mícháme vařečkou tak dlouho až hmota zanechává na dně hrnce bílý povlak. Hmotu vyjmeme a dáme do robotu. Mícháme hákem a za postupného přidávání vajec vymícháme hustou hmotu. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tvar kolečka s otvorem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C 15 - 20 minut do světle hněda. Záleží na velikosti výrobku. BĚHEM PEČENÍ TROUBU OTVÍRÁME, ABYCHOM ODVĚTRALI PÁRU. Pokud vyjmeme jeden korpus během pečení a ťukneme do něj, musí být tvrdý, pak je správně pečený. Postup na krém: Mléko s cukrem ohřejeme na 38°C a část odlijeme do misky, kde ho smícháme s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, vlijeme do něj pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté necháme opět za stálého míchání vychladit. Jakmile je krém vychladlý, nasypeme do něj na kostky nakrájené máslo povolené na pokojovou teplotu a nakonec vmícháme žloutky. Důkladně prošleháme, aby byl krém hladký. Postup na polevu: Fondán vložíme do rendlíku, přidáme vod a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit do tekuté konzistence, podle potřeby přidáme vodu. Fondán nesmí být horký, jinak by byl průhledný a ztratil by sytost barvy. Dokončení: Upečené korpusy necháme vychladnout, rozřízneme je vodorovně, vršky dáme stranou a na spodek korpusu nastříkáme žloutkový krém. Vršek korpusu položíme upečenou stranou do rozehřátého fondánu, vyjmeme a řeznou stranou položíme na spodní část korpusu naplněného krémem. Fondán by měl z vrchní strany stékat.
Poznámka k receptu na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka: Troubu můžete nechat celou dobu přiotevřenou, tak že mezi dvířka dáte vařečku - bála jsem se toho, ale opravdu krásně naskočily :) Já nedělala polevu, nemáme rádi přeslazené zákusky, můžete jen tak, nebo pocukrovat. Na fotu jsou ,,zbytky", ty hezčí putovaly dál :D Tento recept je z kuchařky : Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ylenulkay
- Datum vložení: 07.11.2013
- Počet porcí: 24
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje ( slunečnicový) 250 g hladké mouky 350 g vajec ( mě to vyšlo na 7 vajec) špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudingu ( 4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žloutkové věnečky dle p. romana vaňka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|