|
Recept na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou
Recept na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 g másla 1 lžička soli 1 kostka kuřecího bujónu, rozdrcená 1 lžička kari koření 50 ml francouzské hořčice 75 ml medu 8 ks horních stehen s kůží (já okrajuju zbytečně tučné kusy) Na omáčku 1 lžička citronové šťávy 125 ml smetany (nebo ramy creamfine) K servírování plátky pomeranče čerstvé bylinky jako petržel nebo estragon.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou
Recept na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou: 1. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Sejměte ze sporáku a nechte lehce zchládnout. Přelijte do mísy a přidejte kuře - hezky ho obalte, přikryjte fólií a dejte marinovat do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc. 2. Předehřejte troubu na 180stupňů. Pečte kuře v přikrytém pekáčku 40 minut. Vyjměte z trouby a sesbírejte šťávu do malého hrnce. Kuře dejte ještě na 15 minut do trouby - už bez pokličky, aby bylo hezky zlaté. 3. Na omáčku: Lžící stáhněte přebytečný tuk z omáčky a tu potom přiveďte k varu a lehce svařte. Když je vůně silná, přidejte citron a smetanu a pokračujte ve svařování, dokud se krásně nerozvoní. 4. Kuře dejte na talíř, přelijte omáčkou. Ozdobte kolečky pomeranče a bylinkami.
Poznámka k receptu na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou: zizala:Souhlasím s tebou, jsem ráda, že ty recepty tady jsou a i spousta jiných receptů je tady bez fotky a uvedení zdroje. Ale to mi nevadí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zoriazz
- Datum vložení: 13.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 60 g másla 1 lžička soli 1 kostka kuřecího bujónu, rozdrcená 1 lžička kari koření 50 ml francouzské hořčice 75 ml medu 8 ks horních stehen s kůží (já okrajuju zbytečně tučné kusy) Na omáčku 1 lžička citronové šťávy 125 ml smetany (nebo ramy creamfine) K servírování plátky pomeranče čerstvé bylinky jako petržel nebo estragon
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zlaté kuře s hořčično - medovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|