|
Recept na Žitné rohlíky
Recept na Žitné rohlíky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Žitné rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1.fáze: 100 ml vody,2 lžičky cukru, 170 g hladké mouky, 14 g čerstvého droždí, 1 vejce program Těsto, necháme projít až do konce, pak přidáme: 2. fáze: 30 ml oleje, 150 ml vody, 220g žitné chlebové mouky, 100g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce sušené bramborové kaše nebo bramboráku v prášku, 1 lžíce lněného semínka, 2 lžíce dýňového semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žitné rohlíky
Recept na Žitné rohlíky: Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1.fázi, a necháme projet celý program Těsto. Přidáme zbytek surovin, zapneme program Těsto, ale teď necháme jen umíchat, nenecháváme kynout. Hned potom uložíme těsto v zakryté míse přes noc do lednice. Ráno nebo dopoledne vyndáme, (už je nakynuté), rozdělíme na 6 - 8 bochánků, trošinku podsypáváme jen tak, aby se těsto nelepilo. Každý bochánek pak rozválíme na ovál a srolujeme do rohlíku. Ten pak ještě rukou uválíme - spoje záhybů se hezky slepí a rohlík vypadá úhledněji. Na plechu je necháme nakynout, pak pomašlujeme vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. (Troubu vyhřejeme na 200°C, stáhneme na 180°C a pečeme cca 20 minut.) Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Poznámka k receptu na Žitné rohlíky: Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici. Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky. Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žitné rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 06.03.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1.fáze: 100 ml vody,2 lžičky cukru, 170 g hladké mouky, 14 g čerstvého droždí, 1 vejce program Těsto, necháme projít až do konce, pak přidáme: 2. fáze: 30 ml oleje, 150 ml vody, 220g žitné chlebové mouky, 100g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce sušené bramborové kaše nebo bramboráku v prášku, 1 lžíce lněného semínka, 2 lžíce dýňového semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žitné rohlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žitné rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žitné rohlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|