|
Recept na Zimní řezy
Recept na Zimní řezy je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Zimní řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zimní řezy
Recept na Zimní řezy: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním období. Nejsou náročné na suroviny ani na přípravu (pokud zvládáte kynuté těsto). Na těsto si nejdříve rozpustíme tuk (máslo nebo Heru) a necháme ho trochu zchladnout. Kvasnice rozdrobíme do mléka, do kterého jsme přidali trochu cukru a necháme je vzejít. K mouce přidáme oba cukry, špetku soli, žloutek, vlahý tuk a vzkynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple asi hodinu kynout. Zatím se věnujeme přípravě náplní. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnečku, kde jsou asi 2 mm vody na dně. Mírně posypeme cukrem a skořicí a pod pokličkou dusíme pár minut do měkka. Odstavíme ze zdroje tepla a přidáme nastrouhaný perník. Měla by vzniknout poměrně hustá jablečná hmota, kterou necháme zchladnout. K tvarohu přidáme cukr, žloutky, moučkový cukr a vymícháme. Nakonec přidáme propláchnuté rozinky. Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dva díly a připravíme si hlubší plech na pečení. Ten vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. První díl těsta rozválíme na plát velikosti plechu a opatrně ho na plech přeneseme. Potřeme ho tvarohovou náplní. Stejně si vyválíme druhou část těsta, ale při přenášení na plech jsme ještě pečlivější, protože na tvarohové náplni s ním nejde moc pohybovat. Na druhou vrstvu těsta rozetřeme jablečnou náplň. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj moučkový cukr. Sněhem potřeme povrch moučníku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C. Po upečení necháme zchladnout a krájíme na řezy. Tyto řezy jsou nejlepší ještě vlahé. Před podáváním je můžeme ozdobit i kopečkem šlehačky.
Poznámka k receptu na Zimní řezy: Tento recept jsem nedávno dostala, ale zatím jsem ho ještě nezkoušela. Tak snad ten kdo si jej skusí, bude spokojen a dá vědět jak mu chutnalo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zimní řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: RenyH
- Datum vložení: 25.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zimní řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zimní řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zimní řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|