|
Recept na Zimní minestrone s krutony
Recept na Zimní minestrone s krutony je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zimní minestrone s krutony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 1 střední brambora nakrájená na kostičky, 100 g anglické slaniny na kostičky, 2 velké mrkve nakrájené na čtvrtplátky, 2 řapíky celeru nakrájené nadrobno, 2 stroužky česneku drceného, 400 g konzerva krájených rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžičky sekaných šalvějových lístků nebo 1 lžička sušených, pár zelných listů, nakrájených na nudličky, 400 g konzerva fazolí cannellini nebo jiných drobných fazolí, hrst sekané hladkolisté petrželky. Na krutony: 4 krajíce bílého chleba (např.toustového), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bazalkového pesta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zimní minestrone s krutony
Recept na Zimní minestrone s krutony: V hrnci rozejhřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a opékejte společně ještě pár mimut. Přidejte rajčata, vývar a šalvěj. Přivedte k varu a občas zamíchejte. Ztlumte a nechte částečně přiklopené bublat asi půl hodiny, zhruba v polovině vaření přidejte zelí. Nakonec přimíchejte scezené a propláchnuté fazole a petrželku, případně dosolte. Na krutony pokrájejte chleba na asi dvoucentimetrové kostičky. V široké zapékací nádobě je důkladně promíchejte se směsí oleje a pesta. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 min. do křupava
Poznámka k receptu na Zimní minestrone s krutony: Vegetariánskou verzi připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky. Můžete ještě polévku posypat na talíři parmazánem. Recept mám z mého oblíbeného časopisu Apetit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zimní minestrone s krutony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: candy (Anna)
- Datum vložení: 02.02.2012
- Počet porcí: pro 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 1 střední brambora nakrájená na kostičky, 100 g anglické slaniny na kostičky, 2 velké mrkve nakrájené na čtvrtplátky, 2 řapíky celeru nakrájené nadrobno, 2 stroužky česneku drceného, 400 g konzerva krájených rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžičky sekaných šalvějových lístků nebo 1 lžička sušených, pár zelných listů, nakrájených na nudličky, 400 g konzerva fazolí cannellini nebo jiných drobných fazolí, hrst sekané hladkolisté petrželky. Na krutony: 4 krajíce bílého chleba (např.toustového), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bazalkového pesta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zimní minestrone s krutony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zimní minestrone s krutony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zimní minestrone s krutony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|