|
Recept na Židovský koláč - FLÓDNI
Recept na Židovský koláč - FLÓDNI je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Židovský koláč - FLÓDNI budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Náplně-například: maková, tvarohová, švestková povidla, ořechová, podle toho, které máte rády;-).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Židovský koláč - FLÓDNI
Recept na Židovský koláč - FLÓDNI: Těsto se rozdělí na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečících papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo obkrojíme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky se upečou a dvě se ponechají syrové. Troubu předehřejeme na 170°C. Pečící papír s první plackou opatrně přeneseme do trouby na rošt a upečeme-barva placek by měla být světlá medová, na těstě se udělají jakoby malé puchýřky. Pak postupně dáme do trouby upéct zbylé dvě placky a necháme vychladnout. Vezmeme dortovu formu a na dno dáme nejprve syrovou placku, potřeme např. makovou náplní, na ní položíme upečenou placku, potřeme další náplň a tak to jde až do poslední páté placky, která je opět syrová, tu pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Upečený moučník necháme vychladnou, nakrájíme jako dort a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým nebo ozdobíme šlehačkou.
Poznámka k receptu na Židovský koláč - FLÓDNI: Tento recept jsem kdysi objevila na maďarském webu a nechala si ho od známé přeložit. Pokud zabrousíte na google-obrázky a vložíte tam flódni, můžete se pokochat jinými variacemi a také zjistíte, že se recepty různí;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Židovský koláč - FLÓDNI, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator
- Datum vložení: 13.05.2014
- Počet porcí: dortová forma 23 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Náplně-například: maková, tvarohová, švestková povidla, ořechová, podle toho, které máte rády;-)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Židovský koláč - flÓdni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Židovský koláč - FLÓDNI - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Židovský koláč - FLÓDNI
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|