|
Recept na Žerbo rezy
Recept na Žerbo rezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Žerbo rezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 200 g maslam 1 vajce, 120 ml mlieka, 1 pl kryštálového cukru, 30 g čerstvého droždiam , štipka soli. Plnka: 300 g marhuľového alebo višňového džemu, 300 g mletých orechov, 250 g práškového cukru. Poleva: 200 g horkej čokolády, 100 g práškového cukru, 100 ml šľahačkovej smotany (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým množstvom mlieka, aby vznikla hladká a primerane hustá poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žerbo rezy
Recept na Žerbo rezy: Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do veľkej misy preosejeme obidve múky so sštipkou soli, pridáme kocky zmäknutého masla, celé vajíčko a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na tri rovnako veľké časti. Nenecháme ho kysnúť! Väčší plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou valčeka naň prenesieme prvý natenko rozvaľkaný plát cesta. Potrieme ho polovicou džemu a posypeme polovicou orechov rozmiešaných s práškovým cukrom. Zakryjeme druhým plátom cesta, potrieme zvyšným džemom a posypeme zostávajúcou orechovo-cukrovou zmesou. Navrch položíme posledný plát cesta, popicháme ho vidličkou a nožom zarovnáme okraje. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Vo vodnom kúpeli si uvaríme polevu z uvedených surovín a polejeme ňou vychladnutý koláč. Keď poleva stuhne, koláč pokrájame ostrým nožom na rezy.
Poznámka k receptu na Žerbo rezy: senky:ďakujem, senky, krásne fotky a tvoj koláčik je určite skvelý
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žerbo rezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 05.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Cesto: 200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 200 g maslam 1 vajce, 120 ml mlieka, 1 pl kryštálového cukru, 30 g čerstvého droždiam , štipka soli. Plnka: 300 g marhuľového alebo višňového džemu, 300 g mletých orechov, 250 g práškového cukru. Poleva: 200 g horkej čokolády, 100 g práškového cukru, 100 ml šľahačkovej smotany (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým množstvom mlieka, aby vznikla hladká a primerane hustá poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žerbo rezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žerbo rezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žerbo rezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|