|
Recept na Zemlbába - žemlovka
Recept na Zemlbába - žemlovka je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Zemlbába - žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Jablka, nejlépe včerejší pečivo (rohlíky, housky, bagety, večky, ale i vánočka apod.), mléko, máslo, měkký tvaroh, rozinky, cukr, skořice, vanilkový cukr ( Může být a nemusí být trochu smetany, drcené oříšky atd).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zemlbába - žemlovka
Recept na Zemlbába - žemlovka: Nádobu (aby měla víko, poklici - my používáme remosku) silně vymažeme máslem a naskládáme nakrájené pečivo v jedné vrstvě, Současně nalepíme připravené pečivo i na stěny. Pokračujeme vrstvou krájených jablek. Vše mírně přisladíme a oskořicujeme. Sladíme podle chuti a sladkosti a kyselosti jablek. Nadrobíme měkký tvaroh a posypeme rozinkami. Lze dát i oříšky a pod. Pokračujeme vrstvou pečiva a dál jablky, stále dokola, až nahoru nebo kolik zemlbáby chceme. Naposled posypeme půlkou vanilkového cukru a prolijeme mlékem - rozumně, aby to neplavalo, ale jen se to provlhčilo. Silně vše rukou stlačíme. Dobré je použít hrneček s rovným dnem. Lze také nyní dát i smetanu-NE zakyslou, ale sladkou na šlehání nebo vaření. Posypeme zbytkem vanilkového cukru a velmi dobře rozložíme plátky másla. Dáme péci dorůžova.
Poznámka k receptu na Zemlbába - žemlovka: Jí se teplé, ale je to dobré i studené. Moc záleží na pečlivosti skládání, másle a dobrém promočení. Je to jako dortíček.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zemlbába - žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 15.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Jablka, nejlépe včerejší pečivo (rohlíky, housky, bagety, večky, ale i vánočka apod.), mléko, máslo, měkký tvaroh, rozinky, cukr, skořice, vanilkový cukr ( Může být a nemusí být trochu smetany, drcené oříšky atd)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zemlbába - žemlovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zemlbába - žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zemlbába - žemlovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|