|
Recept na Želva jedlá
Recept na Želva jedlá je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Želva jedlá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kiwi, banány, dětské piškoty, 500 g netučného tvarohu, 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice, 1 vanilkový cukr,1 smetanu ke šlehání, 1 ztužovač, čerstvé ovoce nebo kompot, rum, 1 sáček želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Želva jedlá
Recept na Želva jedlá: Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor! nesmí se vařit. Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a nakonec vlijeme vlažnou želatinu a krátce prošleháme do jemného krému. Pokud nebude želva pro malé děti, ochutíme rumem. Kompotové misky vyložíme potravinářskou fólií a na ni narovnáme plátky kiwi. Na ně natřeme krém, kolem dokola narovnáme piškoty a dovnitř kruhu jakékoliv ovoce, tady je jahodový kompot. Takto střídáme vrstvy, až je miska plná, poslední vrstva musí být piškoty. Zakryjeme opět fólií a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do 2. dne. Pak vyklopíme na talíř, fólii odstraníme a nakonec dozdobíme banánem. Na oči a tlamičku jsou použity hřebíčky.
Poznámka k receptu na Želva jedlá: Tento recept přišel dceři mailem, tak jsme ho včera vyzkoušely a chceme se s vámi o něj podělit. Z této dávky jsou 3 želvy z klasických kompotových misek, ale můžete si udělat 1 velkou želvu, jak bude kdo chtít. Jednu ze želviček jsme dnes ještě zkoušely potřít rozpuštěnou želatinou, aby se leskla, ale není to ono, je lepší je nechat přírodní :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Želva jedlá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 07.06.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: kiwi, banány, dětské piškoty, 500 g netučného tvarohu, 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice, 1 vanilkový cukr,1 smetanu ke šlehání, 1 ztužovač, čerstvé ovoce nebo kompot, rum, 1 sáček želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Želva jedlá,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Želva jedlá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Želva jedlá
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|