|
Recept na Zelnice "Všudybylka"
Recept na Zelnice "Všudybylka" je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zelnice "Všudybylka" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek fazolí, 1 sklenice(500 ml)kysaného zelí, 1 cibule, 3 brambory, 3 stroužky česneku, 1 říčanská(nebo jiná)klobása, 1-2 papriky (já dala žlutou), 2 menší rajčata, 1 vrchovatá lžíce papriky(kdo rád ostřejší, nahradí půlkou pálivé papriky), 1 lžíce sušené hlívy, 10 kuliček pepřů, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce cukru, vývar(nebo masox), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, libeček, sůl, trošku oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelnice "Všudybylka"
Recept na Zelnice "Všudybylka": Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem. Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme. Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.
Poznámka k receptu na Zelnice "Všudybylka": Tuto fazolovo-zelnou polévku máme z těchto druhů(fazolovek a zelnic) nejraději, proto se s vámi chci podělit, aby jste jí vyzkoušeli, stojí za to! Polévka je sytá a když si k ní vezmete chleba, může vám krásně suplovat druhý chod!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelnice "Všudybylka", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 29.07.2010
- Počet porcí: 4 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 hrnek fazolí, 1 sklenice(500 ml)kysaného zelí, 1 cibule, 3 brambory, 3 stroužky česneku, 1 říčanská(nebo jiná)klobása, 1-2 papriky (já dala žlutou), 2 menší rajčata, 1 vrchovatá lžíce papriky(kdo rád ostřejší, nahradí půlkou pálivé papriky), 1 lžíce sušené hlívy, 10 kuliček pepřů, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce cukru, vývar(nebo masox), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, libeček, sůl, trošku oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelnice "všudybylka",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelnice "Všudybylka" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelnice "Všudybylka"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|