|
Recept na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci
Recept na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg kyslá kapusta - zelí 750 g bravčové pliecko 400 g údená klobása - kvalitná maďarského typu , papriková a cesnaková 200 g ryže 1 vajce 1 cibuľa 2 PL masti 5 strúčikov cesnaku mletá červená paprika soľ čierne korenie bobkový list rasca maggi kocka paprikový pretlak 2-3 PL polohrubá múka a voda na zahustenie 1 menšia hlávka kapusty - alebo kapustné listy vykvasené v sude s kapustou.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci
Recept na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci: Mäso a údenú klobásu - 200 g spolu pomelieme. Ryžu premyjeme a cca 3 min. varíme. Cibuľu pokrájame na drobno a udusíme na masti. Celú kapustu oberieme od vrchných listov, dáme do vriacej vody, varíme, keď listy zmäknú, vyberieme - pekne dokola orezávame listy. Vrátime hlávku do vriacej vody a opakujeme. Z listov zrežeme rebro. Ak máme kyslé listy zo suda, tento relatívne prácny bod odpadne. (Dajú sa zrýchlene za pár dní vykvasiť v slanej vode na tento účel aj samotné.) Zmiešame mleté mäso a mletú klobásu s ryžou, vajcom, korením, udusenou cibuľou, mletou paprikou, cesnakom, soľou. Na listy kladieme plnku, zvinieme a formujeme balíčky. Na dno pomalého hrnca dáme vrstvu premytej kapusty, na to dáme rascu a korenie, rozložíme plnené listy, kolieska klobásy, zas vrstvu kapusty, rozmrvenú kocku, paprikový pretlak, zas naplnené listy a koreniny, posledná vrstva je kapusta. Zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené. Nastavíme HIGH 5,5 hodín, po 4,5 hodinách múku zmiešame s vodou a vlejeme, ochutnáme a dochutíme, ak sa nám zdá málo slaná alebo kyslá a ešte varíme 1 hodinu. Varila som veľké množstvo, vo veľkom, 6 litrovom PH, bol skoro úplne plný, preto aj taká doba varenia. Zrejme menšia dávka chce kratší čas. Z tejto dávky som mala 22 plnených listov.
Poznámka k receptu na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci: Konzumujeme s kyslou smotanou a čerstvým chlebom. Najlepšie chutí na druhý deň.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 14.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 2 kg kyslá kapusta - zelí 750 g bravčové pliecko 400 g údená klobása - kvalitná maďarského typu , papriková a cesnaková 200 g ryže 1 vajce 1 cibuľa 2 PL masti 5 strúčikov cesnaku mletá červená paprika soľ čierne korenie bobkový list rasca maggi kocka paprikový pretlak 2-3 PL polohrubá múka a voda na zahustenie 1 menšia hlávka kapusty - alebo kapustné listy vykvasené v sude s kapustou
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|