|
Recept na Zelné závitky pikant bezmasé
Recept na Zelné závitky pikant bezmasé je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Zelné závitky pikant bezmasé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 velkých zelných listů ( na každý závitek počítám 2 listy) 200g čerstvého sýru ( já použila " Domácí lučinu" )viz. odkaz v poznámce 1 starší houska nebo rohlík namočené v mléce 1 červená paprika 1 žlutá paprika hrst zelených fazolek 2 menší cibule 2 stroužky česneku strouhanka 2 vejce sklenka harrisy 200ml vývaru 100ml smetany na vaření ( může být i zakysaná) 2 bobkové listy, 5ks nového koření sůl, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelné závitky pikant bezmasé
Recept na Zelné závitky pikant bezmasé: Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme si 1 cibulku najemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme vymačkané pečivo, vejce, polovinu sklenky harissy, 1 stroužek česneku a vmícháme čerstvý sýr. Náplň by měla mít konzistenci stejnou, jakou děláme z mletého masa, takže dohustíme strouhankou a osolíme. Náplň klademe na zelné listy a zabalíme do závitku. V pekáčku si orestujeme druhou cibulku a česnek, přidáme zbytek harissy, koření, zalijeme vývarem, osolíme a vložíme zelné závitky. Pokud nám zbyla nějaká zelenina, přidáme ji do pekáčku. Přikryté dáme do rozpálené trouby a pečeme cca 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme. Nakonec odkryjeme a ještě chvilku dopečeme. Závitky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu, kterou necháme provařit. Kdo chce, může si šťávu podle potřeby zahustit. Dochutíme a vrátíme závitky.
Poznámka k receptu na Zelné závitky pikant bezmasé: Odkaz na domácí lučinu http://www.toprecepty.cz/recept/26551-domaci-lucin...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelné závitky pikant bezmasé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 26.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 10 velkých zelných listů ( na každý závitek počítám 2 listy) 200g čerstvého sýru ( já použila " Domácí lučinu" )viz. odkaz v poznámce 1 starší houska nebo rohlík namočené v mléce 1 červená paprika 1 žlutá paprika hrst zelených fazolek 2 menší cibule 2 stroužky česneku strouhanka 2 vejce sklenka harrisy 200ml vývaru 100ml smetany na vaření ( může být i zakysaná) 2 bobkové listy, 5ks nového koření sůl, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelné závitky pikant bezmasé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelné závitky pikant bezmasé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelné závitky pikant bezmasé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|