|
Recept na Zelná pečeně
Recept na Zelná pečeně je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zelná pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g kysaného zelí nebo střední hlávka bílého zelí 1 větší cibule 250 g mletého masa (měla jsem hovězí) 125 g prorostlé slaniny nebo uzeného bůčku 5 tvrdších housek 4 celá vejce 0,5 dl mléka sůl, pepř, kmín sádlo a strouhanku na vymazání formy na pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelná pečeně
Recept na Zelná pečeně: Kysané zelí uvaříme, slijeme vodu a nakrájíme najemno. Pokud použijeme čerstvé zelí, rozčtvrtíme ho, asi 15 minut povaříme, vychladlé a okapané rovněž nakrájíme najemno. Housky nakrájíme na malé kousky a pokapeme mlékem (housky nesmí být moc vlhké). Vejce rozšleháme a nalijeme na hmotu z housek a vše dobře promícháme. Je lepší si tuto hmotu připravit 1 hodinu dopředu, aby se uležela. Cibulku a slaninu nakrájíme na nadrobno a s mletým masem osmažíme. Zelí a maso přidáme k houskám, osolíme, přidáme pepř a kmín. Promícháme a vzniklou směs dáme do formy vymazané sádlem a posypané strouhankou. Necháme péct při teplotě 180°C cca 50 minut. Ke konci pečení (10 minut) jsem snížila teplotu na 150°C. Povrch byl krásně křupavý.
Poznámka k receptu na Zelná pečeně: Tento recept jsem objevila v infocentru v Aši, kde propagovali „Přeshraniční gastronomické slavnosti“ . K tomuto báječnému jídlu ještě podávají v kraji Oberfanken omáčku, kterou dělají ze zbylé vody z kyselého zelí, trochu bílého vína, přidají jemně nasekanou podušenou cibuli a zahustí moukou. Na dochucení použijí – typicky fancké – cukr, sůl, koření, případně kysanou smetanu a podávají samozřejmě s brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelná pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 03.08.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 750 g kysaného zelí nebo střední hlávka bílého zelí 1 větší cibule 250 g mletého masa (měla jsem hovězí) 125 g prorostlé slaniny nebo uzeného bůčku 5 tvrdších housek 4 celá vejce 0,5 dl mléka sůl, pepř, kmín sádlo a strouhanku na vymazání formy na pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelná pečeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelná pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelná pečeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|