|
Recept na Zelí
Recept na Zelí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
12 kg zelí bílé hlávkové 12 ks cibule raději větší 1 balíček kmín celý 30 dkg sůl 2 kávové lžičky pyrosulfit (vysvětlím v postupu) 3 1/2 litru vody 1 1/2 litru octa 60 tablet sacharin 2 balíčky Deko na zeleninu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelí
Recept na Zelí: Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme. Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne. Celkem by to takto mělo být 48 hod. Zelí dobře napěchujeme do sklenic a zavíčkujeme a je hotovo.
Poznámka k receptu na Zelí: Pyrosulfit je vinařský omezovač kvašení. Je nutné dodržet ty dvě ne příliš vrchovaté lžičky, ne že by natropil nějaké zlo, ale byl by cítit na chuti. Takto upravené zelí lze používat jako vynikající zelný salát nebo použít na přípravu zelí jako sterilák. Říkají, že vydrží rok, ale tomu nevěřte,za týden jsme snědli už tři sklenice. Nevím, jestli ten recept znáte, pokud ano a někoho naštve, tak ho klidně smažte. Jinak dobrou chuť. RECEPT MÁM OD SOUSEDKY, BYL I SE VZORKEM.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
- Datum vložení: 31.12.2009
- Počet porcí: 26 sklenic
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 12 kg zelí bílé hlávkové 12 ks cibule raději větší 1 balíček kmín celý 30 dkg sůl 2 kávové lžičky pyrosulfit (vysvětlím v postupu) 3 1/2 litru vody 1 1/2 litru octa 60 tablet sacharin 2 balíčky Deko na zeleninu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|