|
Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod
Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g dýně Hokkaido/váha po očištění 150 g košťálů brokolice/váha po očištění 100 g růžiček brokolice 150 g 30% sýra Eidam 150 g 45% sýra Uzená cihla 180 ml strouhanky 150 ml škrobové moučky/Solamyl,Amylon 3 vejce 1 větší cibule 5 větších stroužků česneku sůl a mletý pepř na ochucení strouhanka na obalení fritovací olej na smažení na nálev svaříme 670 ml vody 330 ml octa 150 ml cukru 1 vrchovatou lžíci kořenícího přípravku Deko do každé sklenice od okurek(680g) budeme potřebovat 12 ks usmažených zeleninových kuliček 1-2 chilli papričky/použila jsem naložené v oleji 5 kuliček nového koření 1 menší snítku rozmarýnu 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod
Recept na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod: Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy. Poté necháme v cedníku okapat a nožem nasekáme na drobnější kousky. Dýni i se slupkou a syrové košťály nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme oba druhy sýrů, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno důkladně promícháme. Dále přidáme strouhanku, škrob, opět důkladně promícháme a necháme 10minut odpočinout. Z těsta tvoříme kuličky, které zlehka obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy. Pár kuliček, které použijeme na hlavní chod smažíme bez obalení ve strouhance. Po usmažení dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a podáváme například s jogurtovo-česnekovým dipem, nebo s bramborovou kaší. Zbytek usmažených kuliček necháme vystydnout. Do každé zavařovací sklenice dáme koření, papričky a kuličky, které prokládáme nakrájenou cibulí. Vše zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a necháme alespoň 4-5dní uležet na tmavém místě. Podáváme s čerstvým pečivem, na talíři mírně zakápneme lákem.
Poznámka k receptu na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod: Sladkost, či kyselost nálevu si může každý upravit podle svých představ a chutí. Ze zeleninového těsta jsem měla 36ks kuliček na naložení a 10ks o malinko větších na hlavní chod. První várku této dobroty jsem dělala 26.3. a kuličky byly v nálevu 4dny. Nebylo to špatné:-) Na přání rodinky jsem svůj experiment musela zopakovat a stihla jsem udělat i fotopostup. Jednu sklenici jsme otevřeli až po 10dnech. Chutnalo to báječně, tak se o recept tady s Vámi dělím. Já jsem loni na podzim dostala hodně dýní, takže ještě mám z čeho tvořit:-) Ale určitě tyto zeleninové pečenáče budou dobré, když nahradíme dýni například mrkví s celerem, nebo když přidáme nastrouhané kedlubny. Přidávám trochu jiný recept do podobných, který je určitě také chutný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 13.06.2014
- Počet porcí: 46ks kuliček cca o velikosti pinpong.míčku
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 300 g dýně Hokkaido/váha po očištění 150 g košťálů brokolice/váha po očištění 100 g růžiček brokolice 150 g 30% sýra Eidam 150 g 45% sýra Uzená cihla 180 ml strouhanky 150 ml škrobové moučky/Solamyl,Amylon 3 vejce 1 větší cibule 5 větších stroužků česneku sůl a mletý pepř na ochucení strouhanka na obalení fritovací olej na smažení na nálev svaříme 670 ml vody 330 ml octa 150 ml cukru 1 vrchovatou lžíci kořenícího přípravku Deko do každé sklenice od okurek(680g) budeme potřebovat 12 ks usmažených zeleninových kuliček 1-2 chilli papričky/použila jsem naložené v oleji 5 kuliček nového koření 1 menší snítku rozmarýnu 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninové kuličky jako pečenáče i hlavní chod
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|