|
Recept na Žebírka z Kolkovny
Recept na Žebírka z Kolkovny je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Žebírka z Kolkovny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800g vepřových žeber - já použila vepřový bok s kostí - hodně "masový" kousek :) 5 kuliček nového koření 5 kuliček celého černého pepře 2 bobkové listy sůl, voda Marináda: 0,5 dcl piva (může být jak světlé, tak černé) 0,25 dcl oleje 3 stroužky česneku 1 čajová lžička červené papriky cca půl čajové lžičky oregana cca půl čajové lžičky rozmarýnu půl čajové lžičky chilli 2 polévkové lžíce medu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žebírka z Kolkovny
Recept na Žebírka z Kolkovny: Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni cca hodinku a půl. Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme cca 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.
Poznámka k receptu na Žebírka z Kolkovny: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/nej... inspirace zde :) Já použila pivo světlé a jelikož jsem neměla kořenící směs Country mix, tak jsem si ho z dostupných surovin namíchala sama :) Prodloužila jsem i dobu pečení, jelikož jsem nepoužila jen žebra, ale rovnou celý bok.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žebírka z Kolkovny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 19.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800g vepřových žeber - já použila vepřový bok s kostí - hodně "masový" kousek :) 5 kuliček nového koření 5 kuliček celého černého pepře 2 bobkové listy sůl, voda Marináda: 0,5 dcl piva (může být jak světlé, tak černé) 0,25 dcl oleje 3 stroužky česneku 1 čajová lžička červené papriky cca půl čajové lžičky oregana cca půl čajové lžičky rozmarýnu půl čajové lžičky chilli 2 polévkové lžíce medu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žebírka z kolkovny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žebírka z Kolkovny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žebírka z Kolkovny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|