|
Recept na Ždímaný závin
Recept na Ždímaný závin je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Ždímaný závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g polohrubé mouky, 60 g cukr krystal, 40 g rozehřátého másla, 20 g droždí, 1 vejce, 1/8 vlažného mléka, sůl Na potření: máslo a skořicový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ždímaný závin
Recept na Ždímaný závin: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je svineme do závinu a oběma rukama ještě zakroutíme, jako když ždímáme prádlo. Dáme na vymazaný plech a necháme znovu asi 15 min kynout. Pak potřeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Po upečení opět potřeme máslem a pocukrujeme. Po zchladnutí krájíme.
Poznámka k receptu na Ždímaný závin: Tímto postupem docílíme zvláštní kresby na hotovém moučníku. Pokud je chceme zvýraznit, můžeme mazat kakaem rozpuštěným v másle, nebo místo skořice použít povidla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ždímaný závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 23.10.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 60 g cukr krystal, 40 g rozehřátého másla, 20 g droždí, 1 vejce, 1/8 vlažného mléka, sůl Na potření: máslo a skořicový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Ždímaný závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ždímaný závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ždímaný závin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|