|
Recept na "Zbytkové" housky
Recept na "Zbytkové" housky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě "Zbytkové" housky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
170 g celozrnné pšeničné mouky, 130 g špaldové mouky, 300 g žitné chlebové mouky, 1kostka droždí (42 g), 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli, 400 ml mléka Na povrch: - sůl, mák, různá semínka – sezam, slunečnice apod, osolené rozšehané vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Zbytkové" housky
Recept na "Zbytkové" housky: Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout asi 1,5 hodiny, během kynutí těsto srazíme 3 x vařečkou a znova necháme vykynout. Z těsta na vále vyválíme bochánek a následně šišku, kterou rozdělíme na stejné díly. Z nich pak dle svého oblíbeného způsobu formuje housky, dalamánky, rohlíky apod. Na plechu necháme ještě kynout 30 min., pak potřeme vejcem a posypeme solí, mákem, semínky. Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme hrnek s vodou. Pečeme při 190°C asi 35 min., pak troubu vypneme a necháme ještě 10 min.dojít. Já pekla horkovzduchem, v závěru pak vypnu teplotu a nechám ventilátor běžet. S těstem se velice dobře pracuje, je tvárné jako plastelína .
Poznámka k receptu na "Zbytkové" housky: Název mě napadl tak, že původně to měly být Celozrnné housky podle Betiny, ale zjistila jsem stav mouky a proto jsem kombinovala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Zbytkové" housky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 19.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 170 g celozrnné pšeničné mouky, 130 g špaldové mouky, 300 g žitné chlebové mouky, 1kostka droždí (42 g), 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli, 400 ml mléka Na povrch: - sůl, mák, různá semínka – sezam, slunečnice apod, osolené rozšehané vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "zbytkové" housky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Zbytkové" housky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Zbytkové" housky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|