RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu), recepty Zázvorový sirup (základ na limonádu), Zázvorový, sirup, (základ, na, limonádu)


Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu)

Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu) je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Zázvorový sirup (základ na limonádu) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g čerstvého zázvoru, 1l čerstvé citronové šťávy, 800g směsi třtinového cukru a melasy, 250ml golden syrup nebo medu, 3 citrony, 2 limetky, 1 svazek čerstvé máty, 6 hřebíčků, 1 skořice v celku, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého kardamonu, špetka mletého muškátového oříšku.

Zázvorový sirup (základ na limonádu)
Zvětšit obrázek

Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu)

Recept na Zázvorový sirup (základ na limonádu):
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a limetky omyjeme, přepůlíme a pokrájíme na slabá půlkolečka. I s kůrou a jadýrky přidáme k zázvorové směsi spolu s kořením a natrhanou mátou. Promícháme, zakryjeme a necháme dva dny při pokojové teplotě. Po dvou dnech scedíme, přelijeme do vroucí vodou vymytých sklenic nebo lahví se zátkou a uchováváme v lednici, kde sirup vydrží 3-4 měsíce. Pokud chceme udělat studenou limonádu, nalijeme trochu sirupu do skleničky, zalijeme vychlazenou vodou a ozdobíme mátou nebo citronem. V chladnějších dnech nebo při nachlazení stačí množství sirupu dle chuti zalít vroucí vodou a vypít.

Poznámka k receptu na Zázvorový sirup (základ na limonádu):
Receptík jsem viděla v zajímavém pořadu České televize „Kouzelné bylinky“. Používali tam víc cukru, který byl bílý – ten ale vůbec nepoužívám, takže jsem si trochu zaexperimentovala. www.lucasinka.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zázvorový sirup (základ na limonádu), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
  • Datum vložení: 27.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: 500g čerstvého zázvoru, 1l čerstvé citronové šťávy, 800g směsi třtinového cukru a melasy, 250ml golden syrup nebo medu, 3 citrony, 2 limetky, 1 svazek čerstvé máty, 6 hřebíčků, 1 skořice v celku, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého kardamonu, špetka mletého muškátového oříšku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zázvorový sirup (základ na limonádu), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zázvorový sirup (základ na limonádu) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zázvorový sirup (základ na limonádu)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist