|
Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Závitky z kýty, se slaninou a dekorou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g kýty/použila jsem koňskou kýtu 140 g Anglické slaniny 4 lžíce koření Dekora/hořčičné semínko,drcený česnek,zelenina,kapie 4 lžíce hladké mouky 2 lžíce sladké uzené papriky/pokud nemáme použijeme obyčejnou 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř vývar na podlití/může být i z kostky(použila jsem z morkových kostí a hovězího masa) 1 lžíce plnotučné hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou: Z masa utvoříme 2pláty, které paličkou rozklepeme do stran. Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2lžícemi dekorového koření. Poklademe slaninou a zavineme do závitků. Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku. Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy. Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3minuty restujeme. Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka. Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna. Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55minut. Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařící šťávy. Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20minut. Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou. Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou: Koně, jako takové miluji. Zvláště jejich nádherný pohled, který Vámi proběhne doslova až do srdce. Ale i těmto zvířatům se stávají různé úrazy, skončí na jatkách a poté na pultě v masně. Kdo má problémy s masem tohoto ušlechtilého zvířete, může jídlo připravit z kolouška, srnky, jelena, nebo z telátka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitky z kýty, se slaninou a dekorou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g kýty/použila jsem koňskou kýtu 140 g Anglické slaniny 4 lžíce koření Dekora/hořčičné semínko,drcený česnek,zelenina,kapie 4 lžíce hladké mouky 2 lžíce sladké uzené papriky/pokud nemáme použijeme obyčejnou 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř vývar na podlití/může být i z kostky(použila jsem z morkových kostí a hovězího masa) 1 lžíce plnotučné hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitky z kýty, se slaninou a dekorou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|