|
Recept na Záviny
Recept na Záviny je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády.
K přípravě Záviny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 1 kg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 10 g droždia, 80 g kryštálového cukru, soľ, 200 g masla alebo iného tuku, 150 g bravčovej masti, 1 vajce Plnka maková : 300 – 350 g mletého maku, 2 dl vody, citrónová kôra, troška škorice, cukor podľa chuti Plnka orechová : 350 g mletých orechov, 2 dl vody, trocha škorice Do plniek možno pridať hrozienka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Záviny
Recept na Záviny: Droždie necháme v mlieku vykysnúť a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do alobalu a cez noc necháme v chladničke. Na druhý deň rozdelíme cesto na 6 rovnakých dielov, na tenko vyvaľkáme na obdĺžniky, 3 natrieme orechovou a 3 makovou plnkou, stočíme do závinu. Potrieme vajíčkom a po zaschnutí potrieme ešte raz. Popicháme vidličkou a v predohriatej rúre upečieme. Po upečení ešte horúce zabalíme do alobalu.
Poznámka k receptu na Záviny: Olga Urvalkova:Popichali ste to dobre Ak vám záviny praskli, to znamená, že cesto prudko kyslo. Nechajte záviny dlhšie pri izbovej teplote podkysnúť, kým potierate 2x vajíčkom, mali by byť vonku cca 20 min, až potom do rúry. Nedávajte ich do horúcej, len nahriatej rúry a po čiastočnom upečení, keď sú ešte biele, ale už majú pevnejší povrch, potrite vajíčkom ešte raz, aby povrch nebol suchý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Záviny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 18.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
- Suroviny: Cesto : 1 kg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 10 g droždia, 80 g kryštálového cukru, soľ, 200 g masla alebo iného tuku, 150 g bravčovej masti, 1 vajce Plnka maková : 300 – 350 g mletého maku, 2 dl vody, citrónová kôra, troška škorice, cukor podľa chuti Plnka orechová : 350 g mletých orechov, 2 dl vody, trocha škorice Do plniek možno pridať hrozienka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na záviny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Záviny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Záviny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|