|
Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 150 g hladká mouka 75 g máslo kurka z půlky většího citrónu trošku soli 5 lžic studené vody Náplň: 500 g třešní s peckami 100 g másla 2 vajíčka 50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí 150 g hladké mouky 100 až 150 g moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský: Ze změklého másla, mouky a vody uděláme těsto. Nezapomenout citronovou kůru, opravdu je třeba ostrouhat celou půlku většího citronu. Z těsta uděláme bochánek a dáme na dvé hodinky do lednice. (Vajíčko tam není)! Třešňová hmota na plnění: Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umlete opražené mandle. Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se nám to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Těsto si rozválíme rovnou na pomoučeném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova. Řiďte se svoji troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.
Poznámka k receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský: Nechat úplně vychladit až pak opatrně krájet. Lepší je podávat na druhý den. Šťáva z třešní vsákne do mouky v krému, takže všechno je vláčné. Recept je od mé tchýně, je to lehký moučník a já ho peču i z višněmi, ten je podle mě ještě lepší než třešňový ! Dají se použit kompotované i mražené třešně, nechte je dvě hoďky trošku rozmrznot.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 16.09.2014
- Počet porcí: 1 závin
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: 150 g hladká mouka 75 g máslo kurka z půlky většího citrónu trošku soli 5 lžic studené vody Náplň: 500 g třešní s peckami 100 g másla 2 vajíčka 50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí 150 g hladké mouky 100 až 150 g moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|