Recept na Závin s jablky (kynutý)
Recept na Závin s jablky (kynutý) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Závin s jablky (kynutý) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na 2 záviny: 500g hladké mouky 100g másla 1 kostku čerstvého droždí (nebo sáček sušeného droždí) 2 žloutky 100g cukru + 2 lžíce cukru na kvásek 100ml vlažného mléka + vlažné mléko dle potřeby cca 200ml špetka soli strouhanka dle potřeby 1 vejce na potření Na náplň: 8 jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závin s jablky (kynutý)
Recept na Závin s jablky (kynutý): Do hrnku nalijeme 100ml vlažného mléka,přidáme 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Lehce promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek cca 15min. Hladkou mouku prosejte do mísy,přidejte cukr,špetku soli,žloutky a rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec přidejte kvásek a podle potřeby vlažné mléko (já dala 200ml záleží na mouce) Zaděláme vláčné těsto,které by nemělo lepit,přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout cca 60min. Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubo nebo na plátky (můžeme dát na půl s hruškami) Jablka promícháme s vanilkovým cukrem a skořicí (sladíme dle chuti),můžeme přidat i rozinky. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučeném vále rozválíme každý na plát. Pláty posypeme strouhankou a naplníme jablky,pečlivě zavineme,přitlačíme okraje a dáme na plech s pečícím papírem. Povrch závinu pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180C pečeme asi 25-30minut. Těsto můžeme připravit i v Domácí pekárně!!! PS:závin nejlépe chutná druhý den (upečený nechám vychladnout a celý zabalím do potravinářské folie,tak potom krásně zvlhne a chutná báječně)
Poznámka k receptu na Závin s jablky (kynutý): Zdroj:časopis Blesk pro Ženy
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin s jablky (kynutý), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohunka.T (Bohunka)
- Datum vložení: 27.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto na 2 záviny: 500g hladké mouky 100g másla 1 kostku čerstvého droždí (nebo sáček sušeného droždí) 2 žloutky 100g cukru + 2 lžíce cukru na kvásek 100ml vlažného mléka + vlažné mléko dle potřeby cca 200ml špetka soli strouhanka dle potřeby 1 vejce na potření Na náplň: 8 jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin s jablky (kynutý),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin s jablky (kynutý) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin s jablky (kynutý)
|
|