RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Závin s jablky (kynutý)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Závin s jablky (kynutý), recepty Závin s jablky (kynutý), Závin, jablky, , (kynutý)


Recept na Závin s jablky (kynutý)

Recept na Závin s jablky (kynutý) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Závin s jablky (kynutý) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na 2 záviny: 500g hladké mouky 100g másla 1 kostku čerstvého droždí (nebo sáček sušeného droždí) 2 žloutky 100g cukru + 2 lžíce cukru na kvásek 100ml vlažného mléka + vlažné mléko dle potřeby cca 200ml špetka soli strouhanka dle potřeby 1 vejce na potření Na náplň: 8 jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr.

Závin s jablky  (kynutý)
Zvětšit obrázek

Recept na Závin s jablky (kynutý)

Recept na Závin s jablky (kynutý):
Do hrnku nalijeme 100ml vlažného mléka,přidáme 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Lehce promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek cca 15min. Hladkou mouku prosejte do mísy,přidejte cukr,špetku soli,žloutky a rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec přidejte kvásek a podle potřeby vlažné mléko (já dala 200ml záleží na mouce) Zaděláme vláčné těsto,které by nemělo lepit,přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout cca 60min. Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubo nebo na plátky (můžeme dát na půl s hruškami) Jablka promícháme s vanilkovým cukrem a skořicí (sladíme dle chuti),můžeme přidat i rozinky. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučeném vále rozválíme každý na plát. Pláty posypeme strouhankou a naplníme jablky,pečlivě zavineme,přitlačíme okraje a dáme na plech s pečícím papírem. Povrch závinu pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180C pečeme asi 25-30minut. Těsto můžeme připravit i v Domácí pekárně!!! PS:závin nejlépe chutná druhý den (upečený nechám vychladnout a celý zabalím do potravinářské folie,tak potom krásně zvlhne a chutná báječně)

Poznámka k receptu na Závin s jablky (kynutý):
Zdroj:časopis Blesk pro Ženy

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin s jablky (kynutý), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bohunka.T (Bohunka)
  • Datum vložení: 27.10.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto na 2 záviny: 500g hladké mouky 100g másla 1 kostku čerstvého droždí (nebo sáček sušeného droždí) 2 žloutky 100g cukru + 2 lžíce cukru na kvásek 100ml vlažného mléka + vlažné mléko dle potřeby cca 200ml špetka soli strouhanka dle potřeby 1 vejce na potření Na náplň: 8 jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin s jablky (kynutý), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin s jablky (kynutý) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin s jablky (kynutý)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist