|
Recept na Zasněžená chaloupka
Recept na Zasněžená chaloupka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Zasněžená chaloupka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů) ½ prášku do pečiva (6g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Tvarohový krém: 2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu Marmeláda, kokos.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zasněžená chaloupka
Recept na Zasněžená chaloupka: Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh. Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh + mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v hranaté formě cca 10x25cm, nejdříve při 150-160st/20 min, potom zesílíme na 175st. dalších asi 25min. (celkově 45-50minut). Krém: Máslo šleháme s cukrem, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citr.šťávou. U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře; prostředky na obou stranách jsem si označila párátky) a opatrně střechu odložíme bokem. Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíte se bát při odkládání střechy. Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme. Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc. Krájela jsem až druhý den. Rada pro "čistý řez" - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet (děláme to tak u každého řezu)
Poznámka k receptu na Zasněžená chaloupka: Inspirace: časopis Katarínka-zákusky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zasněžená chaloupka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 10.01.2012
- Počet porcí: hranatá forma 10x25cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů) ½ prášku do pečiva (6g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Tvarohový krém: 2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu Marmeláda, kokos
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zasněžená chaloupka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zasněžená chaloupka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zasněžená chaloupka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|