RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zasněžená chaloupka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zasněžená chaloupka, recepty Zasněžená chaloupka, Zasněžená, chaloupka


Recept na Zasněžená chaloupka

Recept na Zasněžená chaloupka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Zasněžená chaloupka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů) ½ prášku do pečiva (6g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Tvarohový krém: 2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu Marmeláda, kokos.

Zasněžená chaloupka
Zvětšit obrázek

Recept na Zasněžená chaloupka

Recept na Zasněžená chaloupka:
Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh. Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh + mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v hranaté formě cca 10x25cm, nejdříve při 150-160st/20 min, potom zesílíme na 175st. dalších asi 25min. (celkově 45-50minut). Krém: Máslo šleháme s cukrem, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citr.šťávou. U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře; prostředky na obou stranách jsem si označila párátky) a opatrně střechu odložíme bokem. Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíte se bát při odkládání střechy. Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme. Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc. Krájela jsem až druhý den. Rada pro "čistý řez" - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet (děláme to tak u každého řezu)

Poznámka k receptu na Zasněžená chaloupka:
Inspirace: časopis Katarínka-zákusky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zasněžená chaloupka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 10.01.2012
  • Počet porcí: hranatá forma 10x25cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů) ½ prášku do pečiva (6g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Tvarohový krém: 2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu Marmeláda, kokos
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zasněžená chaloupka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zasněžená chaloupka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zasněžená chaloupka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist