|
Recept na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka
Recept na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 270 g vlažné vody 70 g sádla (rozpustit) 470 g hladké mouky 2 lžičky soli, 1 lžička cukru 7 g sušeného droždí nahoru: 2 malé (nebo 1 velký) rajčatové protlaky 250 g podušených žampionů (olej, sůl, pepř, kmín drcený) 250 g nastrouhaného tvrdého sýra (měla jsem goudu) koření na pizzu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka
Recept na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka: Do domácí pekárny dáme suroviny na těsto v uvedeném pořadí, dáme na program "těsto" vykynout. Mezitím si očistíme žampiony, nakrájíme na kousky. Na troše oleje žampiony osmažíme, přidáme sůl, pepř, kmín a asi 15 minut necháme pod pokličkou dusit. Podlévat není potřeba, pustí dost vody. Hotovo je, když je voda vydušená a žampiony měkké. Vykynuté těsto na vále prohněteme, rozdělíme na 16 bochánků, ze kterých uděláme válečky. Uprostřed je podélně nakrojíme, rukou roztlačíme do placiček. Na povrch každé rozetřeme lžičku rajčatového protlaku, posypeme kořením na pizzu (nemusíme šetřit), navršíme žampiony a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme naplno (mám plynovou troubu)15 - 20 minut.
Poznámka k receptu na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka: Za recept na těsto děkuji Ivetce Bílkové - Rohlíky jako dech - úžasné! zde z Topek. Skvělé těsto, ze kterého zkouším spoustu dalších receptů. Tento je inspirován mými prázdninami v Polsku před asi 20 lety, něco podobného mi tam moc chutnalo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: luckymoon
- Datum vložení: 09.05.2011
- Počet porcí: 16 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Těsto: 270 g vlažné vody 70 g sádla (rozpustit) 470 g hladké mouky 2 lžičky soli, 1 lžička cukru 7 g sušeného droždí nahoru: 2 malé (nebo 1 velký) rajčatové protlaky 250 g podušených žampionů (olej, sůl, pepř, kmín drcený) 250 g nastrouhaného tvrdého sýra (měla jsem goudu) koření na pizzu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|