|
Recept na Zapékané sladké nudle
Recept na Zapékané sladké nudle je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Zapékané sladké nudle budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g nitoviek, slivkovy lekvar, redsi tvaroh, vlasske orechy, kelimok kyslej smotany, 3 vajicka, praskovy cukor, kakao, vanilkovy cukor, citronova kora, maslo..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané sladké nudle
Recept na Zapékané sladké nudle: Rezance varime asi 2 minuty vo vriacej vode. Odcedime a poriadne preplachneme studenou vodou. Pripravime si sladke plnky. Ak je slivkovy lekvar prilis husty, tak si ho nariedime teplou vodou a trochou rumu. Tvaroh vymiesame s praskovym cukrom a nastruhanou citronovou korou. Vlaske orechy som si dala do sacku a valcekom ich podrvila. Do zapekacej misy som na dno dala vrstvu rezancov, na ne slivkovy lekvar, potom znovu rezance a na ne tvarohova plnka, na tvarohovu plnku som pokladla kusky masla. V tomto momente som uz musela prestat vrstvit, pretoze moja nadoba bola nizka a tak miesto dalsej vrstvy, som na tvaroh posypala podrvene vlaske orechy. Kto ma vysoku nadobu moze z orechov urobit samostatnu plnku...orechy pomelieme, zmiesame s praskovym cukrom podla nasej chuti a po nasypani na rezance pokladieme vrstvu este kuskami masla. ako posledna pride vrstva rezancov. Poslednu vrstvu zasypeme kakaom , zmiesanym s praskovym cukrom. znovu po vrstve pokladieme kusky masla. v miske rozmiesame kyslu smotanu s troma vajickami , pridam dva vanilkove cukry a ak sa nam to zda malo sladke, tak doplnime praskovym. Touto zmesou zalejeme vsetky vrstvy. ak by nam nechcela pretiect, tak ich popichame az na dono tenkym nozom. Dame zapiect na cca 40 minut.
Poznámka k receptu na Zapékané sladké nudle: Toto jedlo si pamatam zo skolky, ale priznam sa, ze som nan uplne zabudla. Spomenula som si nan az ked ich umiestnili na svoje blogerske stranky *varime s medvedom* moji dvaja oblubeni autori roman a danko.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané sladké nudle, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 04.01.2010
- Počet porcí: 4 porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 250 g nitoviek, slivkovy lekvar, redsi tvaroh, vlasske orechy, kelimok kyslej smotany, 3 vajicka, praskovy cukor, kakao, vanilkovy cukor, citronova kora, maslo.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané sladké nudle,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané sladké nudle - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané sladké nudle
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|