|
Recept na Zapékané brambory se zelím a uzeninou
Recept na Zapékané brambory se zelím a uzeninou je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapékané brambory se zelím a uzeninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
dle velikosti zapékací mísky:-) já měla: 4 velké brambory, 10 dkg anglické slaniny, 300 g kuřecích prs (nemusí být), 1 větší cibule, mražená či jiná zelenina (množství dle chuti), 1 smetana, 2 vejce, 1/2 sklenice kysaného zelí, 10 dkg eidamu, sůl, pepř, drcený kmín, vegeta, může být i bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané brambory se zelím a uzeninou
Recept na Zapékané brambory se zelím a uzeninou: Zapékací mísu vymažeme máslem, brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Cibulku a uzeninou nakrájíme a osmažíme dozlatova, přidáme zelí, kmín a společně osmažíme a trošku podusíme a následně nasypeme do misky. Zvlášť necháme projít varem mraženou zeleninu (př.hrášek,mrkev,kukuřice) a přidáme do mísy. Pokud chceme, osmahneme kuřecí maso na kousíčky a taktéž přidáme ke směsi. Vše promícháme. V misce připravíme směs 2 vajíček a smetany, přidáme sůl,pepř a vegetu, i např.trošku bazalky, a přelijeme tím brambory. Dáme péct do vyhřáte trouby asi na hodinu při 180°C. Zhruba po půl hodině pečení nastrouháme na vrch sýr.
Poznámka k receptu na Zapékané brambory se zelím a uzeninou: Vydatná bašta (mraženou zeleninu bych dala zapéct rovnou, bez předešlé úpravy).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané brambory se zelím a uzeninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hadikuze
- Datum vložení: 09.05.2012
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: dle velikosti zapékací mísky:-) já měla: 4 velké brambory, 10 dkg anglické slaniny, 300 g kuřecích prs (nemusí být), 1 větší cibule, mražená či jiná zelenina (množství dle chuti), 1 smetana, 2 vejce, 1/2 sklenice kysaného zelí, 10 dkg eidamu, sůl, pepř, drcený kmín, vegeta, může být i bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané brambory se zelím a uzeninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané brambory se zelím a uzeninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané brambory se zelím a uzeninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|