|
Recept na Zapékané brambory s rozmarýnem
Recept na Zapékané brambory s rozmarýnem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapékané brambory s rozmarýnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
brambory, čerstvé zelí, cibule, uzenina, máslo, vejce, mléko, hermelín, sůl, rozmarýn, grilovací koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané brambory s rozmarýnem
Recept na Zapékané brambory s rozmarýnem: Syrové brambory nakrájíme na tenčí kolečka, uzeninu na kostičky, zelí na kousky, cibuli na kolečka, část sýra na plátky (na zdobení). Do pečící formy nebo na plech dáme vrstvu brambor, uzeniny a cibule, osolíme a posypeme rozmarýnem. Pokapeme rozpuštěným máslem. Opakujeme, dokud máme suroviny :-) . "Nahoře" nazdobíme, dáme část sýra (1/4), nakrájeného na plátky. Posypeme grilovacím kořením. Zbytek sýra rozmixujeme spolu s vejci a mlékem, nalijeme na plech. Pečeme asi 45 minut dozlatova.
Poznámka k receptu na Zapékané brambory s rozmarýnem: Nedoporučuji dělat v příliš hluboké formě, nálev by se nedostal k horní vrstvě a ta by byla suchá. :-) Použila jsem sekanou z Globusu, milujeme ji :-D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané brambory s rozmarýnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: korcka (Jana)
- Datum vložení: 27.12.2008
- Počet porcí: 24 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: brambory, čerstvé zelí, cibule, uzenina, máslo, vejce, mléko, hermelín, sůl, rozmarýn, grilovací koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané brambory s rozmarýnem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané brambory s rozmarýnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané brambory s rozmarýnem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|