Recept na Zapékané brambory jemné chuti
Recept na Zapékané brambory jemné chuti je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapékané brambory jemné chuti budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor 200 g anglické slaniny 500 ml mléka 1 tavený sýr (např. Apetito - 60 g) 6 lžic hladké mouky 1 lžička sladké papriky 2 lžičky sušeného česneku máslo pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané brambory jemné chuti
Recept na Zapékané brambory jemné chuti: Brambory oškrábeme a nakrájíme je na velmi tenká kolečka (asi 2 mm). Zapékací misku vytřeme máslem a naskládáme třetinu bramborových plátků tak, aby se vzájemně částečně překrývaly. Osolíme je, posypeme dvěma lžícemi mouky (vhodné je použít sítko na čaj) a poklademe plátky slaniny. Stejným způsobem vytvoříme ještě dvě stejné vrstvy, končíme hladkou moukou. Mléko přivedeme téměř k varu a necháme v něm rozpustit tavený sýr, papriku a česnek. Dochutíme solí a pepřem a přelijeme jím brambory. Mouka na povrchu musí namočená. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Poznámka k receptu na Zapékané brambory jemné chuti: Neregistrovaná Nikolo, moc mě mrzí, že jste se musela tak rozdurdit a nepovedlo se vám dobře uvařit... Recept je kdysi dávno vystřižený z časopisu Apeptit a vždy se povedl... Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky... Napříště přeju lepší volbu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané brambory jemné chuti, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 11.11.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor 200 g anglické slaniny 500 ml mléka 1 tavený sýr (např. Apetito - 60 g) 6 lžic hladké mouky 1 lžička sladké papriky 2 lžičky sušeného česneku máslo pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané brambory jemné chuti,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané brambory jemné chuti - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané brambory jemné chuti
|
|