|
Recept na Zapečené večky, nebo tousty s liškama
Recept na Zapečené večky, nebo tousty s liškama je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Zapečené večky, nebo tousty s liškama budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Chlebíčková večka(já měla doma dělanou), miska lišek, 1 větší lahůdková cibulka, 1 stroužek česneku, 50 g anglické slaniny, 100 g tvrdého sýra(byl eidam)pepř, máslo, pár lžic oleje, sůl, petrželka(nebo zelená část lahůdkové cibulky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené večky, nebo tousty s liškama
Recept na Zapečené večky, nebo tousty s liškama: Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek a necháme chvilku smažit do růžova. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené lišky, které osmažíme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme, pak necháme vychladnout.Vychladlé lišky dáme na celou plochu veček a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, který trochu přimáčkneme a na plechu s pečícím papírem dáme zapéct do vyhřáté trouby, dokud se sýr neroztaví. Můžeme posypat petrželkou, pažitkou, zelenou částí lahůdkové cibulky a ozdobit měsíčkem rajčete, nebo kdo co má rád a nebo nedáme nic.
Poznámka k receptu na Zapečené večky, nebo tousty s liškama: Lišky, které jsme našli jsem chtěla použít samostatně a protože mi zbyla polovina veky, tak jsem improvizovala a byla k večeři tato dobrota s kterou se chci s váma podělit-doporučuji!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené večky, nebo tousty s liškama, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle strávníků
- Datum vložení: 18.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Chlebíčková večka(já měla doma dělanou), miska lišek, 1 větší lahůdková cibulka, 1 stroužek česneku, 50 g anglické slaniny, 100 g tvrdého sýra(byl eidam)pepř, máslo, pár lžic oleje, sůl, petrželka(nebo zelená část lahůdkové cibulky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené večky, nebo tousty s liškama,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené večky, nebo tousty s liškama - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené večky, nebo tousty s liškama
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|