|
Recept na Zapečené plněné tortiglioni
Recept na Zapečené plněné tortiglioni je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Zapečené plněné tortiglioni budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omáčka: -1 velká plechovka loupaných rajčat (± 800 g) -1 velká plechovka drcenných rajčat (± 800 g) -2 stroužky česneku -2 zarovnané lžíce cukru -1 lžíce olivového oleje -sůl -pepř -hrst čerstvých lístků bazalky Těstoviny: -300 g tortiglioni (¾ 500 g balení) -250 g sýra ricotta -150 g sýra brie bez bílé plísně (můžeme nahradit hermelínem) -sůl -pepř -hrst čerstvých lístků bazalky -strouhaný parmazán.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené plněné tortiglioni
Recept na Zapečené plněné tortiglioni: Omáčka: Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Zlehka ho orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme obě plechovky rajčat, cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Celá rajčata měchačkou rozdrtíme, můžou zůstat i větší kusy. Lístky bazalky nasekáme a zamícháme je do hotové omáčky. Těstoviny: Tortiglioni uvaříme v osolené vodě al dente, tzn. aby nebyly uvařené úplně doměka. Uvařené scedíme a vychladíme pod proudem studené vody, tak docílíme toho že se nám těstoviny neslepí k sobě. Ze sýru brie odřízneme vrchní bílou plíseň. 150 g měkké vnitřní části sýru brie, ricottu, sůl a pepř společně vidličkou utřeme dohladka. Nevadí, když zůstane nějaká menší hrudka. Sýrovou náplň dáme do cukrářského sáčku a každou těstovinu, jednu po druhé jím naplníme. Do zapékací mísy dáme na dno část rajčatové omáčky, na ní vyskládáme těstoviny na ně opět omáčku. Takto postupujeme dokud nezděláme všechny těstoviny a omáčku. Mezi jednu z vrstev poklademe lístky bazalky. Končit by jsme měli omáčkou, kterou hustě posypeme strouhaným parmazánem. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20 minut, dokud sýr nevytvoří zlatavou kůrku.
Poznámka k receptu na Zapečené plněné tortiglioni: Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... Sýry ricotta a brie by měli mít pokojovou teplotu. Průměr mé zapékací misky je 24 cm. Z tohoto množství mi vyšly 3 vrstvy těstovin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené plněné tortiglioni, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 12.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Omáčka: -1 velká plechovka loupaných rajčat (± 800 g) -1 velká plechovka drcenných rajčat (± 800 g) -2 stroužky česneku -2 zarovnané lžíce cukru -1 lžíce olivového oleje -sůl -pepř -hrst čerstvých lístků bazalky Těstoviny: -300 g tortiglioni (¾ 500 g balení) -250 g sýra ricotta -150 g sýra brie bez bílé plísně (můžeme nahradit hermelínem) -sůl -pepř -hrst čerstvých lístků bazalky -strouhaný parmazán
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené plněné tortiglioni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené plněné tortiglioni - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené plněné tortiglioni
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|