|
Recept na Zapečené noky se špenátem a uzeným
Recept na Zapečené noky se špenátem a uzeným je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapečené noky se špenátem a uzeným budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
bramborové těsto - jak jsme zvyklí dělat 300 g uzeného masa - měla jsem Uzené patky (byly tak půl na půl libové a tučné, což je nejlepší) olej menší cibule hladká mouka mražený listový špenát 3 - 4 stroužky česneku sůl, pepř 100 g goudy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené noky se špenátem a uzeným
Recept na Zapečené noky se špenátem a uzeným: V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek. Bramborové těsto si uděláme, jak jsme zvyklí. Vyválíme hubené hady (síla asi 2 cm) a nožem z nich odkrajujeme asi centimetrové nočky. Vaříme v osolené vodě 10 minut. Mezitím si ve větší pánvi osmažíme na malé kostičky nakrájené uzené - pokud máme libové, přidáme trochu oleje nebo sádla. Uvařené nočky vybíráme děrovanou naběračkou rovnou do pánve s uzeným, přidáme hotový špenát, dobře promícháme, případně dochutíme. Přendáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi půl hodinky.
Poznámka k receptu na Zapečené noky se špenátem a uzeným: Je to hodně snadný a hodně dobrý recept - snad se někomu hodí. Kupodivu jsem ho tu nenašla, tak přidávám. Recept na bramborové těsto neuvádím - je jich tu spousta a každý má jistě ten svůj oblíbený. A když jsem hodně líná, občas sáhnu i pro "pytlík".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené noky se špenátem a uzeným, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 06.09.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: bramborové těsto - jak jsme zvyklí dělat 300 g uzeného masa - měla jsem Uzené patky (byly tak půl na půl libové a tučné, což je nejlepší) olej menší cibule hladká mouka mražený listový špenát 3 - 4 stroužky česneku sůl, pepř 100 g goudy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené noky se špenátem a uzeným,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené noky se špenátem a uzeným - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené noky se špenátem a uzeným
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|