|
Recept na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule
Recept na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 rožky, 500 g mangoldu ( alebo špenátu ), 2 vajcia, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, strúhanka, cesnak, 100 g tvrdého syra, 150 g bieleho jogurtu, 150 g kyslej smotany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule
Recept na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule: Rožky narežeme na kocky a zalejeme mliekom ( len toľko, aby to vsiaklo do rožkov a zvlhčilo ich ). Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme sparený a rozmixovaný mangold ( alebo mrazený špenát ) a dusíme, kým sa všetka voda nevyparí. Osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom. Necháme vychladnúť. Mangold, namočené rožky, vajíčka, nastrúhaný syr premiešame a zahustíme strúhankou. Ak treba, dosolíme a dokoreníme. Najprv pridáme strúhanky menej, necháme postáť a v prípade potreby ešte zahustíme. Tvarujeme z neho guľky s priemerom cca 5 cm. Cesto nemá byť tvrdé, ale také, aby sa dali tvarovať guľky a nerozvárali sa. Guľky varíme jemným varom v osolenej vode asi 3 min. Potom ich opatrne vyberieme a uložíme do pekáčika. Smotanu a jogurt premiešame a navrstvíme na guľky. Pečieme v rúre pri 180 °C kým sa nezapečie povrch guliek. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Poznámka k receptu na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule: Ďakujem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 24.01.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 4 rožky, 500 g mangoldu ( alebo špenátu ), 2 vajcia, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, strúhanka, cesnak, 100 g tvrdého syra, 150 g bieleho jogurtu, 150 g kyslej smotany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené mangoldové ( špenátové ) koule,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené mangoldové ( špenátové ) koule
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|