Recept na Zapečené halušky
Recept na Zapečené halušky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapečené halušky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na halušky - 20dkg polohrubé mouky, 40dkg uvařených nebo syrových brambor, špetku soli a 1 vejce. 1/4kg mletého masa + sůl + špetka římského kmínu 1 lžíce oleje 4 vejce 20 dkg strouhaného tvrdého sýra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené halušky
Recept na Zapečené halušky: Halušky - Brambory nastrouháme na jemno a postupně k nim přisypeme polohrubou mouku. Přidáme vejce, špetku soli a vše pomalu promícháme nebo prohněteme. Když je těsto vláčné přes haluškové síto ho přecedíme pomalu do vroucí osolené vody a vaříme několik minut - až halušky vyplavou na povrch. Na oleji osmahneme osolené a okmínované mleté maso. Maso přidáme k uvařeným haluškám. Rozšleháme vejce a vmícháme do nich nastrouhaný sýr - vše nalijeme na halušky s masem a dáme zapéct do trouby, až se na povrchu utvoří křupavá kůrka.
Poznámka k receptu na Zapečené halušky: hanahcotton: Haničko já halušky vždy, všude a jakkoliv...jsem na ně umanutá. Jasnej 4.bod
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené halušky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 22.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Těsto na halušky - 20dkg polohrubé mouky, 40dkg uvařených nebo syrových brambor, špetku soli a 1 vejce. 1/4kg mletého masa + sůl + špetka římského kmínu 1 lžíce oleje 4 vejce 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené halušky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené halušky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené halušky
|
|