|
Recept na Zapečené gulášové špagety
Recept na Zapečené gulášové špagety je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Zapečené gulášové špagety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Gulášový základ: 0,5kg vepřového plecka, 0,5kg cibule, malý rajský protlak, lžička mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, sůl, pepř, voda, olej Zeleninové lečo: 2 papriky, 4 rajčata, cibule, ocet, voda, sůl, cukr (nebo 2 středně velké sklenice leča zavařeného) Balíček špaget a 20-30dkg hrubě strouhaného eidamu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené gulášové špagety
Recept na Zapečené gulášové špagety: - V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo gulášové) papriky. Chvilku mícháme, pak přidáme na menší kostky nakrájené plecko, sůl a drcený kmín a restujeme. Potom přimícháme gulášové koření, protlak, dochutíme dle chuti (já přidala ještě chilli omáčku, máme rádi jídla pikantnější) a mírně podlijeme vodou. Dusíme za občasného míchání a podlévání na mírném ohni doměkka. Hotový základ by měl obsahovat aspoň trochu šťávy, aby obalila špagety. - V druhém hrnci si zatím udusíme klasické zeleninové lečo (nebo to konzervované) samozřejmě bez vajec. - Ve třetím hrnci si uvaříme do poloměkka špagety. Když je vše hotové, smícháme v pekáči nebo zapékací míse vše dohromady, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut. Zapékáme jen kvůli sýru, ostatní je hotové.
Poznámka k receptu na Zapečené gulášové špagety: Tento recept jsem si zamilovala už jako malá holka, kdy nám ho dělala babička. Jsou to mé nejoblíbenější špagety
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené gulášové špagety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petra Benesova (Petra Benešová)
- Datum vložení: 03.06.2014
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Gulášový základ: 0,5kg vepřového plecka, 0,5kg cibule, malý rajský protlak, lžička mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, sůl, pepř, voda, olej Zeleninové lečo: 2 papriky, 4 rajčata, cibule, ocet, voda, sůl, cukr (nebo 2 středně velké sklenice leča zavařeného) Balíček špaget a 20-30dkg hrubě strouhaného eidamu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené gulášové špagety,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené gulášové špagety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené gulášové špagety
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|