|
Recept na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem
Recept na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g brambor 250 g mrkve 450- 500 g cuket 3-4 snítky kopru 1/2 svazku pažitky 2 vejce 130 g hladké mouky /nebo podle každého / 2 Pl bramborového škrobu sůl, pepř, špetka muškátového koření 4 Pl oleje 130- 140 g strouhaného sýra / čedar nebo mix několika tvrdých sýrů /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem
Recept na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem: Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme. Cukety omyjeme, podélně rozřízneme a všechna semínka vydlabeme lžičkou. Brambory, mrkvev a cukety nastrouháme nahrubo. Kopr i pažitku opláchneme a vodu otřepeme. Z kopru odstraníme hrubší stonky a zbytek pokrájíme společně pažitkou nadrobno. Z nastrouhané zeleniny lehce vymačkáme vodu. Do mísy k zelenině rozklepneme vejce, poté přisypeme mouku i škrob, přidáme bylinky, osolíme, dochutíme pepřem a muškátovým kořením a řádně promícháme. V pánvi si rozehřejeme olej a naběračkou postupně nabíráme barevné zeleninové těstíčko, ze kterého pak tvoříme na pánvi malé hromádky, které naběračkou zploštíme na placičky. Opékáme je asi 3-6 minut. Troubu si předehřejeme na 180-200 stupňů. Placičky vyjmeme z pánve, odsajeme přebytečný tuk kuchyňským ubrouskem a naskládáme je na plech, pokrytý pečícím papírem. Placičky posypeme nakonec nastrouhaným čedarem / nebo jiným tvrdým sýrem / a zapečeme je ještě na cca 5 - 7 minut v troubě, aneb je pečeme až do chvíle, dokud se sýr na placičkách neroztaví. Cuketové střapáčky / dukátky / můžeme posypat před podáváním bylinkami nebo barevnou zeleninou.
Poznámka k receptu na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem: Na cuketových střapáčcích / dukátcích / jsme si všichni moc pochutnali, sýr je na nich opravdu výborný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 25.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 g brambor 250 g mrkve 450- 500 g cuket 3-4 snítky kopru 1/2 svazku pažitky 2 vejce 130 g hladké mouky /nebo podle každého / 2 Pl bramborového škrobu sůl, pepř, špetka muškátového koření 4 Pl oleje 130- 140 g strouhaného sýra / čedar nebo mix několika tvrdých sýrů /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené cuketové střapáčky s křupavou sýrovou krustou a koprem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|