|
Recept na Zapečené bylinkové brambory
Recept na Zapečené bylinkové brambory je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapečené bylinkové brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg brambor, 50 g másla na vymazání zapékací misky, 1 lžíce strouhanky na vysypání misky, 1 lžíce usekané pažitky, 2 lžíce usekané petrželky, 70 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, špetka muškátového květu, 1 dl smetany, 100 g strouhaného eidamu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené bylinkové brambory
Recept na Zapečené bylinkové brambory: Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory scedíme, necháme trochu vychladnout, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Přiměřeně velkou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Brambory urovnáme do misky tak, že každou vrstvu posypeme směsí usekané pažitky a petrželky. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 250 st. C a pečeme asi 7 minut. Máslo necháme rozpustit v kastrůlku, přisypeme hladkou mouku a připravíme si jíšku, kterou zalijeme smetanou a necháme za stálého míchání a šlehání povařit 10 - 15 minut. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a strouhaným sýrem Potom jím zalijeme zapečené brambory a při teplotě 180 st. C zapékáme ještě 17 - 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Poznámka k receptu na Zapečené bylinkové brambory: Jednoduché, rychlé, dobré +1
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené bylinkové brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1,5 kg brambor, 50 g másla na vymazání zapékací misky, 1 lžíce strouhanky na vysypání misky, 1 lžíce usekané pažitky, 2 lžíce usekané petrželky, 70 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, špetka muškátového květu, 1 dl smetany, 100 g strouhaného eidamu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené bylinkové brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené bylinkové brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené bylinkové brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|